: عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: نرخ رشد جمعیت با نرخ رشد اقتصادی باید متناسب باشد تا بتوان از این طریق از مسئله فقر جلوگیری کنیم.

به گزارش جماران به نقل از مهر، مجید صامتی ظهر امروز در جمع فعالان اقتصادی اظهار داشت: روند رشد بهره وری سرمایه در بخش های عمده اقتصادی در سطح استان اصفهان در دالان حرکتی منهای 10حرکت می کند.

وی بیان داشت: با نگاهی به آمار کشوری متوجه می شویم که اتفاقات قابل توجهی در حوزه بهره وری سرمایه در بخش های عمده اقتصادی کشور نیز شاهد نیستیم.

صامتی ادامه داد: رتبه استان اصفهان در بهره وری کلیه عوامل تولید به تفکیک فعالیت های عمده اقتصادی در بین استان های کشور در حوزه شکار ، جنگلداری 10 ، ماهگیری رتبه آخر، معدن16 ، ساختمان و صنعت 11 و هتلداری و رستوران داران 6 است.

استاد دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: در عرصه حمل و نقل و انبارداری رتبه 6، واسطه گری های مالی رتبه 5 و مستقلات ،کرایه وخدمات کسب و کار 21 و اداره امور عمومی و خدمات شهری نیز رتبه 12 آورده است.

صامتی با بیان اینکه اصفهان رتبه 6 را در حوزه اشتغالزایی کشاورزی کسب کرده است ، گفت: در حوزه اشتغالزایی در بخش صنعت و اشتغال زایی در حوزه خدمات رتبه دوم را پس از تهران کسب کرده است.

وی بر اساس آخرین آمار انجام شده در اصفهان رتبه استان در حوزه کشاورزی و صنعت شش و در بخش خدمات رتبه دوم را آورده است، بیان کرد: این آمار به سال 90 بر می گردد.

عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان با اعلام اینکه شاخص های مالیاتی استان و کشور اختلاف بسیار دارد و در سال های آخر این وضعیت بهبود یافته تر است، ادامه داد: توزیع جغرافیایی درآمدهای مالیاتی استان اصفهان نشان می دهد که شهر اصفهان بالاترین آمار مالیاتی را به خود اختصاص داده که یک روند طبیعی است.

استراتژی تدافعی در فضای اقتصادی اصفهان

وی اضافه کرد: روند بهره وری سرمایه در بخش صنعت در سطح ملی و استان اصفهان از روند تزایدی قابل توجهی برخوردار بوده است.

صامتی با بیان اینکه روند بهره‌وری نیروی کار در بخش صنعت در استان اصفهان به تناسب سطح ملی نتوانسته حرکت کند و در سال های اخیر این فاصله زیادتر شده گفت: شاخص سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی به گونه ای است که سهم سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهر اصفهان بیش از سایر شهرستان های استان بوده است.

وی به اهداف فرابخش اقتصاد کلان در سطح استان اصفهان اشاره کرد و گفت: حمایت از ایجاد و فعالیت نهادها و تشکل های غیر دولتی موثر در افزایش کارایی اقتصادی که این امر در سطح استان اصفهان چشمگیر نبوده است.

این استاد دانشگاه اصفهان گفت: نرخ رشد جمعیت با نرخ رشد اقتصادی باید متناسب باشد تا بتوان از این طریق از مسئله فقر جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه استان اصفهان در تولید علم در کشور سهم بسیار قابل توجهی دارد، گفت: مطالعه اخیری که در اتاق بازرگانی استان اصفهان انجام گرفت مشخص شد که در 5 سال گذشته 15 هزار عنوان کار پژوهشی در استان اصفهان انجام گرفته است

صامتی بیان داشت: شهرستان های استان اصفهان در چهار منطقه تقسیم بندی شدند که هر منطقه باید از استراتژی خاصی استفاده کند.

وی اعلام کرد: در شمال غرب همچون خمینی شهر و خوانسار لازم است از استراتژی محافظه کارانه استفاده کند و شهرستان‌های مثل کاشان، نطنز ومبارکه از استراتژی های تهاجمی و شهرستان های مثل نجف‌آباد و فریدن از استراتژِی های رقابتی و شهرستان های مثل اصفهان، فلاورجان و برخوار و خور از استراتژی تدافعی باید استفاده کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.