مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه معارف اسلامی امروز با حضور رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و برخی شخصیت های حوزوی و استانی در تالار نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان قم برگزار شد.

به گزارش جماران به نقل از شفقنا، حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری در مراسم تودیع خود از سمت ریاست دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری دانشگاه معارف اسلامی اظهار داشت: تاسیس دانشگاه معارف اسلامی از همان ابتدا تحولی در تدریس معارف در دانشگاه‌های کشور به وجود آورد.

او دانشگاه معارف اسلامی را یک دانشگاه نسل سوم دانست و گفت: دانشگاه‌های نسل سوم کاملا بر اساس نیاز جامعه به وجود می‌آیند و دانشگاه معارف اسلامی نیز با اینکه هشت سال پیش تاسیس شد اما یک دانشگاه نسل سوم بود چون هیچ بخشی در دانشگاه معارف نیست که براساس نیاز موجود در دانشگاه‌ها برای تدریس معارف شکل نگرفته باشد.

رییس سابق دانشگاه معارف اسلامی ابراز داشت: نیاز به استاد و کتاب در حوزه معارف یک نیاز معمولی نیست بلکه یکی از مهم‌ترین نیازهای کشور است. اگر درس معارف در دانشگاه‌ها جدی گرفته می‌شود به این خاطر نیست که تنها می‌خواهیم یک سری معلومات به دانشجو یاد بدهیم بلکه هدف انسان‌سازی است.

او گزارشی از این دانشگاه ارایه کرد و گفت: در دانشگاه معارف در مقطع دکترا برای هر کرسی 40 نفر رقابت می‌کنند درحالیکه در کل کشور این رقم 20 نفر برای هر کرسی است.

کلانتری بیان کرد: فعالیت 6 مجله علمی پژوهشی و چاپ 900 مقاله و تالیف 67 عنوان کتاب درسی از جمله اقدامات دانشگاه معارف اسلامی است.

در ادامه محمد محمدرضایی با اشاره به تحصیل 3 هزار دانشجوی دکترا و 20 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در قم اظهار داشت: متاسفانه با این حجم دانشجو در مقاطع تکمیلی قم در مسایل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دچار مشکل است و تدوین پایان‌نامه‌های دانشجویی هم نتوانسته به حل مشکلات استان کمکی کند.

او این مساله را نشان دهنده عاجز ماندن دانشگاه ها از سوق دادن دانشجویان خود به سمت تهیه پایان نامه های دانشجویی دانست و تاکید کرد: هر پایان نامه ای که تهیه و دفاع می شود باید بتواند گرهی از مشکلات استان باز کند.

او قم را قلب تپنده تشیع دانست و تاکید کرد: دین ما یک دین جهانی است و باید برای مشکلات افصی نقاط جهان راه حل‌هایی داشته باشد.

او در عین حال یادآور شد: دانشگاه معارف اسلامی باید جایگاه خود از سطح ملی به سطح بین‌المللی برساند و دانشجویانی از خارج از کشور را برای تدریس معارف در افصی نقاط جهان تربیت کند تا معارف ناب شیعی را به جهانیان منتقل کند.

در ادامه حجت‌الاسلام سیدرضا مودب، دانشگاه معارف اسلامی را فرصت مطالعاتی خوبی برای اساتید و دانشجویان دانست و عنوان کرد: در کشوری مانند روسیه از ایران در خواست ارسال کتاب های معارفی می کنند و این نشان دهنده جایگاه ایران اسلامی در جهان است.

او ارتقای تعداد اعضای هیات علمی، ارتقای فضای آموزشی، ارتقای فضای پژوهشی و فرصت‌های مطالعاتی را از جمله نیازهای دانشگاه معارف عنوان کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه قم شاخص‌های این دانشگاه را از نظر کمی و کیفی مطلوب توصیف کرد و افزود: این دانشگاه از نظر تعداد مجلات علمی پژوهشی از بسیاری از دانشگاه‌های کشور جلوتر است.

او با بیان اینکه امروز چشم جهانیان در اخذ معارف ناب اسلامی به ایران دوخته شده است، گفت: ما باید با استفاده از فرصت به دست آمده، جهانیان را با معارف دین و اهل بیت(ع) آشنا سازیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.