پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (س)/

میرزاده: برقراری عدالت آموزشی یکی از توصیه های مهم امام به مسئولان بود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی وجود خود را مدیون تأیید اولیه حضرت امام می داند.

دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (س) که عصر امروز -دوشنبه- در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور آیت الله سید حسن خمینی، دکتر فاطمه طباطبایی، دکتر طه هاشمی و جمعی از اساتید این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: حضرت امام خمینی (س) با کتاب و حکمت وارد شدند و با دم مسیحایی و همت موسایی خویش، تحولی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نه تنها در ایران و منطقه بلکه در سراسر جهان ایجاد کردند.

وی ادامه داد: از اوایل نهضت حضرت امام، ما شاهد تاثیر تفکر حضرت امام در نقطه به نقطه جهان هستیم و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی که خود میراث گرانقدر بنیانگذار جمهوری اسلامی است، به شکر خدا در مقابل دانشگاه های دیگر و در مقایسه با آن ها، سهم ارزنده ای در تحقق آرمان ها و اهداف حضرت امام داشته و دارد.دانشگاه آزاد اسلامی در حقیقت وجود خود را مدیون تایید اولیه حضرت امام می داند، بنابراین وظیفه تمامی دانشگاهیان و همچنین دانشگاه ازاد اسلامی این است که در راستای تحقق افکار و اندیشه های آن حضرت، گام های عملی و اجرایی بردارند.

رئیس دانشگاه آزاد، با اشاره به هدف اصلی مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی تصریح کرد: با توجه به حضور اصحاب اندیشه و خرد و استادان زبده ای که در دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند، در بخش علمی و سیاست گذاری امکان برنامه ریزی و تحقق افکار و اندیشه های امام وجود داشته و به همین دلیل خوشبختانه مرکز فرهنگی دانشگاهی حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی به عنوان مرکزی که متولی سیاست گذاری در حوزه امام راحل و انقلاب اسلامی است، در تامین کمبودهای موجود و با در نظر گرفتن محدودیت های جدی خود، نقش مؤثری را ایفا می کند و موفقیت های بسیاری را در این مسیر کسب کرده است.

میرزاده ضمن تأکید بر لزوم تدریس درس وصیت نامه حضرت امام به عنوان یکی از فعالیت های بنیادین دانشگاه آزاد اسلامی، تبیین کرد: سامان بخشی به درس وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره) یکی از کارهای بنیادین نظام آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی است که با برنامه ریزی صحیح در بعد اساتید و مدرسان آن و متون درسی مناسب و شایسته تاثیر خود را در انتقال اندیشه های انقلاب اسلامی و امام خمینی به نسل های آینده ایفا می کند.

وی در ادامه تشریح کرد: یکی از ویژگی های بارز حضرت امام مبارزه با جمود فکری بود و مشاهده می کنیم که در طول عمر با برکتشان، بسیاری از موضوعات مهم را با نوآوری و با روحیه عظیم علمی، توانستند حل کنند و پیش روی افراد جامعه قرار دهند. این موضوع درس بزرگی است که هنگامی که ما درباره تفکرات امام و اندیشه ایشان صحبت می کنیم، بر این نکته که یکی از ویژگی های بارز حضرت امام، مقابله با جمود فکری بود، توجهی ویژه داشته باشیم و در این راستا به دنبال راه حل هایی باشیم که مشکلات جامعه ما را در عرصه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی مشکلات اقتصادی را بتوانیم با یاری گرفتن از اندیشه امام برطرف کنیم. همچنین مسیر استراتژیکی که حضرت امام در این زمینه پیش روی ما قرار دادند را بتوانیم در پرتو این افکار پیدا کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از فعالیت های مهمی که امام بر اجرایی شدن تاکید بسیاری داشتند، برقراری عدالت آموزشی بود که می توان در صحیفه نور توصیه ها، تاکیدات و متون حضرت امام در این رابطه را مطالعه کنیم. تایید پیشنهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی توسط امام خمینی (ره) حاکی از توجه حضرت امام به این موضوع بود که چنین دانشگاهی می تواند با ساز و کاری که جناب هاشمی پیشنهاد داده بودند مبنی بر ایجاد دفتری عظیم برای توسعه عدالت آموزشی، در شرایطی که در آن روزها افرادی تنگ نظر مسئله عدالت آموزشی را محدود کرده بودند، مورد تایید و پشتیبانی قرار دادند و اگر پشتیبانی حضرت امام نبود، چنین دانشگاهی به هیچ عنوان با این عظمت به وجود نمی آمد.

وی افزود: به منظور مشخص شدن اهمیت این موضوع به آماری که براساس سرشماری سال گذشته مرکز آمار ارائه داد مراجعه می کنم که بر این اساس، 5 میلیون نفر از فارغ التحصیلانی که تعداد آن ها به 10 میلیون نفر می رسد، از دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی هستند که چنین عددی بیانگر تاثیرگذاری دانشگاه آزاد اسلامی است که چنین تاثیری در نتیجه تایید حضرت امام به وجود آمده است.دانشگاه آزاد اسلامی همچنین تاثیر عمیقی در حوزه های مختلفی چون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور داشته است که اهمیت این موضوع با تحقیق روشن می شود. اگر دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت، ایران هیچ گاه به مقام های نخست در بسیاری از عرصه های علمی جهانی دست پیدا نمی کرد.

میرزاده با اشاره به اینکه هم اکنون کشورمان رتبه های نخست را در زمینه تولید علم در دنیا داراست، گفت: پس از انقلاب حدود 120 کشوری که تولید علم در آن ها به میزان قابل توجه است، به ارزیابی پایگاه های علم سنجی پرداختند که بر این اساس مشخص شد حدود 70 تا 80 درصد از کشورها اصلا در چرخه تولید علم قرار ندارند. بین کشورهای مؤثر در تولید علم در سطح دنیا، ایران پیش از انقلاب اسلامی در رتبه 26 و یا 27 تولید علم مؤثر در دنیا قرار داشت در حالی که از برکت توجه حضرت امام به موضوع دانشگاه ها و توسعه عدالت آموزشی و سپس ادامه سیاست های انقلاب اسلامی که توسط مدیریت نظام، مقام معظم رهبری به مسیری درست هدایت شد، امروز ایران توانسته مقام اول و یا دوم را در زمینه تولید علم مؤثر در جهان، از آن خود کند.

وی ادامه داد: اگر تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی توسط امام خمینی (ره) به تأیید نمی رسید، با توجه به محدودیت های موجود و کمبود منابع، ما در این زمان نمی توانستیم مقام های نخستین علمی را در سطح جهانی کسب کنیم. با توجه به این موضوع، دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه دارد برای توسعه عدالت آموزشی نه تنها در رشته های کاردانی و کارشناسی بلکه برای تحصیلات تکمیلی نیز گام بردارد. یکی از گرفتاری های کشور ما در حال حاضر به این موضوع مربوط می شود که برخلاف اوایل انقلاب که فشار در دانشگاه ها روی رشته های کاردانی و کارشناسی بود، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا همان مشکل آن سال ها گریبان گیرمان شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی در 32 سال گذشته، 394 رشته دکترا داشته است خوشبختانه با توجه همکاران و با همکاری و تعاملی که با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشتیم، تعداد رشته های دکترا به 1260 رشته رسید که 4 برابر شدن رشته های دکترا فعالیت بزرگی بود که در این راستا صورت گرفت.

میرزاده خاطرنشان کرد: تمامی فعالیت های بزرگی که در دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته و همچنین نقش مؤثر این دانشگاه در زمینه های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نتیجه تاییدی بود که حضرت امام خمینی (ره) در اردیبهشت سال 1361 بر پیشنهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی انجام دادند و امروزه شاهد ارتقای سطح تحولات کیفی این دانشگاه هستیم.ما با جدیت از فعالیت های مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی در مسیر ترویج اندیشه های حضرت امام حمایت و پشتیبانی می کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.