باید دنبال این باشیم که سیره امام را مبنای عمل خود قرار دهیم، خدمت به مردم را افتخار خود بدانیم و ما قیم مردم نباشیم بلکه مردم قیم ما باشند. اگر این نکته در اندیشه همه مدیران ما باشد، آن وقت همه اندیشه های امام و آرمان های انقلاب به صورت 100 درصدی محقق خواهد شد. اگر هر روز نسبت مان با امام روح الله را می سنجیدیم و اگر فاصله ای می دیدیم همان زمان پُر می کردیم، ذره دره فاصله ما با امام زیادتر نبود.

طلایی تصریح کرد: امروز و بعد از حدود چهار دهه از عمر نظام اسلامی، هنوز هم نتوانسته‌ایم نظام شورایی را که زیربنای مشارکت مردم در اداره امور اجتماعی است پیاده کنیم که اگر انجام داده بودیم، موفقیت‌های‌مان دوچندان شده بود.

«مرتضی طلایی» نایب رئیس کنونی شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران، در پاسخ به این پرسشی پیرامون برنامه‌های شورای شهر برای اجرایی کردن آرمان‌های مغفول مانده حضرت امام(ره) در مسائل مختلف مدیریت شهری گفت: بدون هیچ تفسیری، مشروعیت و مقبولیت ما منوط به حرکت در راه امام و رهبری است. اما اینکه ما در شورای شهر تهران و یا مدیریت شهری موفق به تحقق فرمایشات و وصایای حضرت امام شده‌ایم یا نه، بحث مهمی است.

وی با اشاره به موفقیت نظام در تحقق سطح کلان آرمان‌های حضرت امام خمینی گفت: دو دهه پس از رحلت حضرت امام، نظام جمهوری اسلامی توانسته استکبارستیزی خود را حفظ کند، مرجعی پشتیبان برای مستضعفین دنیا باشد و آرمان‌های بلند خود را در سطح جهان و برای عموم معرفی کند.

این عضو شورای شهر تهران، موفقیت در جنگ 50 روزه غزه را نیز برگرفته از آرمان‌های حضرت امام دانست و گفت: این موفقیت‌ها، تحقق آرمان‌ها و وعده‌های امام است. اینها راه امام هست، امام وعده نابودی رژیم صهیونیستی را داده‌اند که ما این وعده را قابل تحقق می‌دانیم.

وی، ضمن تأکید مجدد بر اینکه «در سطح بین‌المللی بسیاری از آرمان‌های امام پیگیری شده و به ثمر نشسته است»، گفت: اگر قبل و بعد از انقلاب را با هم بسنجیم، کارهای مختلفی انجام شده است که موفق به پیاده کردن بخش‌های عمده ای از نظراتی که حضرت امام داشت، شده‌ایم.

طلایی با اشاره به تثبیت نظام اسلامی گفت: ما الگوهای خود در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی را تبیین کرده‌ایم. در ساختارسازی نظام و انقلاب موفق بوده‌ایم. البته هر چند در حوزه عملیاتی در مقایسه با قبل از انقلاب، کارهای بسیار زیادی انجام داده‌ایم و در سال‌های مختلف توفیقاتی داشته‌ایم؛ اما بیشتر از این می‌توانستیم موفق باشیم.

اگر این تفکر که «مردم قیم ما هستند»، اندیشه همه مدیران ما شود، آن وقت به آرمان‌های امام رسیده‌ایم

وی ضمن اشاره به برخی منویات تحقق نیافته امام گفت: ما بیشتر از این می‌توانستیم در جهت تحقق منویات امام گام برداریم. مثلا در حوزه مدیریت شهری، اولین فرمان حضرت امام بعد از پیروزی انقلاب، به شورای انقلاب در سال 58، نوشتن آیین‌نامه تشکیل شوراهای محلی با هدف سپردن کار مردم به مردم است. امروز و بعد از حدود چهار دهه از عمر نظام اسلامی، هنوز هم نتوانسته‌ایم نظام شورایی را که زیربنای مشارکت مردم در اداره امور اجتماعی است، پیاده کنیم؛ که اگر انجام داده بودیم، موفقیت‌های‌مان دوچندان بود.

نایب رئیس شورای شهر تهران، ضمن مثبت ارزیابی کردن روند حرکتی انقلاب گفت: انقلاب همچنان در راه امام قدم برمی‌دارد. در بخش بین‌المللی، بخش عمده‌ای از منویات امام تحقق یافته است و امروز جمهوری اسلامی با همان روحیه استکبارستیزی سال 57 راه خود را طی می‌کند. در بخش داخلی نیز مدیران اجرایی، دولتمردان، مجلس‌نشینان و همه ما وقتی کار اجرایی می‌کنیم باید دنبال این باشیم که سیره امام را مبنای عمل خود قرار دهیم، خدمت به مردم را افتخار خود بدانیم و ما قیم مردم نباشیم بلکه مردم قیم ما باشند. اگر این نکته در اندیشه همه مدیران ما باشد، آن وقت همه اندیشه‌های انقلاب 100 درصد محقق خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که «در مدیریت شهری تا چه اندازه برای عملیاتی کردن پژوهش‌های صورت گرفته پیرامون اندیشه ی حضرت امام تلاش می‌کنید؟»، گفت: کار پژوهشی برای هر موضوعی پسندیده و مورد نیاز است. اینکه بنشینیم پژوهش کنیم برای چگونگی تحقق آرمان‌های و نظریات امام در موضوعاتی مثل محیط زیست، سیاست، اقتصاد ارزشمند است. در اسلام ما هیچ‌گونه کمبودی در مبانی نظری نداریم اما در مرحله عملیاتی کردن آنها دچار مشکل می‌شویم. این پژوهش‌ها هستند که به ما می‌گویند چگونه اقتصاد اسلامی را پیاده کنیم و چگونه فرهنگ دینی و انقلابی را در جامعه حفظ کنیم و توسعه دهیم. همچنان که ما مبانی نظری امام را داریم اما برای عملیاتی کردن آن نیاز به مطالعه و پژوهش داریم.

طلایی ضمن اشاره به تمایل مدیریت شهری به استفاده از پژوهش‌های صورت گرفته، گفت: مجموعه مدیریت شهری تهران و در رأس آن شهردار تهران، در گفتار، رفتار و عمل برای موضوعات مورد اشاره گام‌های بلندی برداشته‌اند. حفظ مجموعه آثار امام و پیاده کردن بخش‌های مختلف اندیشه ی حضرت امام در شکل‌های رفتاری، گفتاری و عملی را به عنوان اولین و اصلی‌ترین راهبرد و وظیفه خودمان می‌دانیم.

وی ضمن اشاره به بهره‌برداری از فرهنگسرای امام در سال جاری و فعالیت‌های صورت گرفته در محله جماران، گفت: اینکه در ابتدای رسیدن به مسئولیت و هر ساله با آرمان‌های حضرت امام تجدید بیعت و پیمان می‌کنیم، هدف چیست؟ باید گفت هدف تحقق اندیشه‌ها، آرمان‌ها و باورهای حضرت امام (س) است. ای کاش این تجدید میثاق را هر روز صبح به خود یادآوری می‌کردیم که ما سرباز روح الله و مرید روح الله هستیم و نسبت‌مان با امام روح الله را می‌سنجیدیم و اگر فاصله‌ای می‌دیدیم همان زمان پُر می‌کردیم که ذره دره فاصله ما با امام زیادتر نشود.

اسنادی که مؤسسه نشر آثار امام خمینی ارائه می‌دهد بدون خدشه است

طلایی همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو، در پاسخ به پرسش خبرنگار جماران، مبنی بر اینکه «چقدر با فعالیت‌ها و تولیدات مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام آشنایی دارید»، ضمن اشاره به آشنایی با فعالیت‌های مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام افزود: این اسنادی که مؤسسه ارائه می‌دهد بدون خدشه است و اینکه به عنوان یک مرجع معتبر، اسناد مختلف را در اختیار تمام کاربران قرار می‌دهد، بسیار ارزشمند است.

نایب رئیس شورای شهر تهران، ضمن مثبت ارزیابی کردن عملکرد مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ادامه داد: در حال حاضر مجموعه‌های تولید شده مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(س)، ‌کامل‌ترین، مستندترین و بی‌حاشیه‌ترین مجموعه‌ها برای کسانی است که علاقه‌مند به مطالعه پیرامون اندیشه امام هستند. من این درخواست را هم دارم که جنبه‌های مختلف کار سریع‌تر صورت بگیرد.

طلایی، ضمن اشاره به اینکه «در گذشته کارهای مؤسسه را دیده است»، گفت: با کار و فعالیت‌های مؤسسه و دوستانی که در این مجموعه کار می‌کنند، آشنایی کامل دارم. عملکرد مؤسسه را در طول این سال‌ها مثبت و موفق می‌دانم. مؤسسه به خوبی توانسته آثار حضرت امام(س) را به صورت روزآمد در اختیار جامعه و در اختیار مخاطبان قرار دهد و این امکان را برای همه فراهم کرده است که امام را خوب بشناسند.

وی ادامه داد: ما در گذشته وقتی می‌خواستیم موضوعات مختلف را در قرآن تحقیق کنیم، کار آسانی نبود اما الان با مجموعه نرم افزارهایی که هست کار با سهولت انجام می‌شود. همچنین ما یک روزی اگر سندی از حضرت امام می‌خواستیم کار دشواری داشتیم که الان با طراحی و ساخت این نرم افزارها در حداقل زمان و به آسانی می‌توانیم به مقصود خود برسیم.

طلایی در پایان تأکید کرد: در مجموعه مؤسساتی که برای نشر آثار شخصیت‌های بزرگ انقلاب به وجود آمده، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) از مجموعه‌های موفق است. مؤسسه، فعالیت‌های بسیار موفق و کارکرد بسیار خوبی داشته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.