رئیس قوه مقننه در پاسخ به اظهارات اخیر هنری کیسینجر مبنی بر خطر ایران اسلامی، تصریح کرد: ما به دنبال تشکیل امپراتوری و ایجاد دست‌نشانده‌ها نیستیم. ما به دنبال بازی‌های کوچک و بچگانه نیستیم و از امام آموخته‌ایم که به دنبال مأموریت‌های بزرگ باشیم. انقلاب‌ ما، راه عزت مسلمین است.

به گزارش خبرنگار جماران، "علی لاریجانی" رئیس مجلس شورای اسلامی در اجلاس بین‌المللی حمایت علمای اسلام از مقاومت فلسطین، که صبح امروز - سه‌شنبه - در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرده است، گفت: درباره فلسطین، کنفرانس‌های بسیاری برگزار شده و مقالات و کتاب‌های زیادی نوشته شده است ولی جنگ‌های اخیری که رژیم صهیونیستی در این سال‌ها تحمیل کرده مانند جنگ 33 روزه و جنگ غزه، تا حد زیادی شرایط رژیم صهیونیستی را تغییر داده و شگردها هم تغییر کرده است؛ از این رو لازم است با حضور علما، بررسی مجددی درباره شرایط اسلام و رژیم صهیونیستی صورت گیرد.

وی با اشاره به پیشنهاد تشکیل اتحادیه علمای اسلام توسط آیت‌الله اراکی اظهار داشت: این اتحادیه می‌تواند یکی از راه‌ها برای حل مسئله فلسطین باشد.

لاریجانی ادامه داد: داستان یک قرن اخیری که در فلسطین شاهدیم داستان پرغصه‌ای است که عبرت‌های فراوانی دارد. اولین عبرتی که می‌توان از این داستان گرفت این است که مسئله فلسطین محدود به یک جغرافیای خاص نیست. کشورهای استکباری رژیم صهیونیستی را به وجود نیاورده‌اند تا صرفا سرزمین فلسطین را اشغال کند و فلسطینی‌ها را از وطن‌شان بیرون کند؛ بلکه پشت این هدف یک طراحی بزرگتری پنهان است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مشکلاتی که داریم این است که هنوز هم هدف تأسیس این رژیم برای بعضی‌ها روشن نشده است. بیشتر طرح‌های صلحی که داده می‌شود، بر مبنای شناخت نادرست از این رژیم منحوس است. در حالی که صورت مسئله چیز دیگری است. زمانی که رژیم صهیونیستی توسط دول غربی از جمله انگلیس شکل گرفت، هدف دیگری را برای دنیا در نظر گرفته بودند که اگر این اهداف شناخته نشوند راه حل‌ها، موقتی و موضعی خواهد بود.

لاریجانی با بیان اینکه «برخی‌ فکر می‌کنند فلسطین فقط مشکل یک کشور و یا یک منطقه است»، یادآور شد: هنری کمپل بنرمن از سیاستمداران معروف انگلیس عبارتی دارد با این عنوان که ملت‌هایی هستند که قلمروهای وسیعی در اختیار دارند و منابع و گنجینه‌های عظیمی دارند، آنها در شاهراه‌های ارتباطی جهان قرار گرفته‌اند. آرزوها، محرک‌ها و نیروهای مشترک دارند، هیچ عاملی نمی‌تواند بین آنها تفرقه ایجاد کند و اگر روزی این سرزمین‌ها به شکل یک حکومت متحد شوند، سرنوشت جهان را در دست می‌گیرند و اروپا را منزوی می‌کنند. چون مسلمانان سبقه تمدنی و دینی دارند و به همین خاطر در دنیا حاکم می‌شوند.

وی اضافه کرد: در واقع، آنها چون فکر کردند اگر مسلمین که مبنای دین‌شان برادری است متحد شوند، اروپا منزوی می‌شود پس باید با عاملی خارجی، حائلی بین این ممالک ایجاد کرد تا مانع اتحاد بیشتر آنها شود. ماکس نوردو، می‌گوید یهودی‌ها نگهبان مسیر پرمخاطره هندوستان هستند. تلقی آنها این بود که اگر منطقه خاورمیانه را توسط یهودیان در اختیار بریتانیا قرار دهیم، راه آنها هموار می‌شود.

رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه «امروز مسئله فلسطین مربوط به جهان اسلام است»، تصریح کرد: هدف آنها به گل نشاندن کشتی جهان اسلام است و نمی‌توان در برابر این استراتژی برخوردهای تاکتیکی کرد که متأسفانه ما شاهد این برخوردهای تاکتیکی از سوی کشورهای اسلامی هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به برخی کشورگشایی‌ها و ملی‌گرایی‌های ساختگی از سوی برخی حکام عربی در سال‌های اخیر اشاره کرد و ابراز داشت: این ملی‌گرایی‌های ساختگی در گذشته بستری برای رشد انگلیس و غرب شد. امت اسلام ضربه‌های عظیمی از این مسئله خورده است. در جنگ جهانی اول، انگلیس و فرانسه به دنبال شکست عثمانی بودند و جریانی به ظاهر ملی‌گرا را در مصر به وجود آوردند و ارتش عربی توسط فیصل و عبدالله پسران حسین شریف مکی تشکیل شد تا با عثمانی‌ها بجنگند، این اختلاف باعث تسلط بیشتر فرانسه شد. در قرارداد سایسپیکو مناطق اسلامی میان انگلیس و فرانسه توزیع شد و در قرارداد بالفور هم تشکیل کمیته یهود پایه‌گذاری شد و عملا گرایش‌های ملی‌گرایانه نتوانست مشکل فلسطین را حل کند و طرح آنان را از بین ببرد.

لاریجانی اضافه کرد: در ملی‌گرایی آتاتورک و رضاشاه هم دیدیم که این ملی‌گرایی‌ها باعث تفرقه شد و فقط جمال عبدالناصر و مصدق ملی‌گرایی واقعی داشتند؛ چراکه آن ملی‌گرایی هم ریشه مردمی داشت ولی آن ملی‌گرایی‌ها نیز با کودتا و دسیسه‌چینی غربی‌ها از بین رفت.

لاریجانی با تأکید بر اینکه «حکومت‌های به ظاهر ملی باعث نفوذ تفکر غربی شدند» بیان کرد: حتی سازمان آزادی‌بخش فلسطین نیز در ابتدا با روحیه جهادی وارد شد ولی همین تفکرات موجب نفوذ و گرایش‌های ناسیونالیستی در این سازمان شد.

وی نداشتن استراتژی دقیق و متناسب با سطح تهدید در کشورهای عربی را یکی دیگر از عوامل مؤثر در شکست مبارزات اعراب علیه رژیم صهیونیستی دانست و عنوان کرد: سطح تهدید کشورهای استکباری این بود که آنها می‌خواستند کشورهای عربی را به خود مشغول کنند و کشورهای اسلامی درگیر اختلافات ساختگی شود ولی این کشورها استراتژی دقیقی برای مقابله با این سطح تهدید نداشتند و درگیر اختلافات درونی‌ شدند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «غلبه تفکر سازش، توان کشورهای عربی را برای مقابله با اسرائیل به صفر رساند»، گفت: این تهدیدی است که هنوز هم وجود دارد. روحیه سازش بین کشورهای عربی، روحیه جهادی را تحت تأثیر قرار داده است.

لاریجانی در ادامه تأکید کرد: احیای تفکر اسلامی توسط امام، جان تازه‌ای را به حرکت‌های اسلامی داد. انقلاب ایران، یک فکر نو و حیات تازه‌ای ایجاد کرد و موج جدیدی را در فلسطین به وجود آورد. افرادی امثال شهید فتحی شقاقی که آن زمان در مصر درس می‌خواند، جذب امام و تفکر انقلاب اسلامی شدند. این تفکر، جهاد اسلامی و بعدها حماس را شکل داد.

وی افزود: وقتی انقلاب اسلامی پیروز شد، اسحاق رابین بیان کرد از دست دادن ایران بزرگترین شکست غرب پس از جنگ جهانی دوم بود. موشه دایان نیز گفت که انقلاب ایران زلزله‌ای در خاورمیانه است که اثراتش را بعد در دولت یهود مشاهده می‌کنیم.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: اگر مقاومت لبنان، جهاد اسلامی و حماس تأثیر زیادی در سرنوشت خاورمیانه دارند به خاطر حرکتی بوده که از انقلاب اسلامی شروع شده است. اخوان المسلمین از 80 سال پیش می‌خواستند در عرصه سیاسی حضور داشته باشند ولی ناصر آنها را سرکوب کرد؛ اما احیای جریانات اسلامی با انقلاب اسلامی ایران رخ داد که حرکت‌های عظیمی شکل گرفت و انتفاضه‌ها ایجاد شد.

لاریجانی تصریح کرد: اینکه در غزه رژیم صهیونیستی بمباران می‌کند ولی مردم می‌گویند که ما ایستاده‌ایم و به استقبال شهادت می‌روند به خاطر تفکر مقاومت و انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به انفعال برخی کشورهای اسلامی در جنگ اخیر غزه اظهار داشت: دیدیم که در این دوره برخی از کشورهای اسلامی در برابر تحرکات شکل‌ گرفته یا خنثی یا مخالف هستند و نتوانستند خود را همراه مردم فلسطین کنند.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه «با وارسی دقیق شرایط فلسطین متوجه بلوغ سیاسی امت اسلام می‌شویم که از سازش، معامله با غرب و ملی گرایی‌های ساختگی گذر کرده است»، خاطرنشان کرد: حرکت‌های اسلامی با دو چالش روبه‌رو هستند؛ یکی، دسیسه‌ کشورهای غربی و انحراف و از بین بردن حرکت‌های اسلامی و دیگری، ایجاد بحران‌های داخلی برای کشورها بر اساس گروه‌های تندرو برای کاهش توان آنها.

لاریجانی با اشاره به تشکیل گروه‌های تروریستی تکفیری بیان کرد: در میانه بیداری اسلامی، گروه‌های بدلی جهادی و گروه‌های تکفیری را ایجاد کردند که هم آبرو و حیثیت اسلام را بردند و هم موجب درگیری در میان گروه‌های اسلامی شده‌اند که نتیجه‌اش فرسایش توان کشورهای اسلامی است. تجاوز به زنان و سر بریدن‌هایی که این گروه‌ها انجام می‌دهند، موجب وهن اسلام است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود با تأکید بر اینکه اجلاس کنونی، یک فرصت استثنایی برای علمای اسلامی است تا نقش رهبری دینی و مأموریت مهم تارخی خود را به امنای امت و پناهگاه ملت‌ها اجرا کنند، گفت: حال که دولت‌ها فعال نیستند و امت‌ها و ملت‌ها بیدارند باید نقش رهبری دینی را مورد توجه قرار داد که اگر علما مأموریت‌شان را به خوبی ایفا کنند امت اسلامی پیروز می‌شود.

وی با طرح این سؤال که «کدامیک از 18 طرح سازش تاکنون موفق بوده‌اند و کدام گرایش‌های ملی‌گرایانه باعث عزت امت اسلامی شده است»، یادآور شد: اگر روشنایی و انرژی در جهان اسلام وجود دارد، نیاز است که این انرژی فرسایش پیدا نکند بلکه فزاینده باشد.

لاریجانی با تأکید بر اینکه «به همان میزان که شرایط جهان اسلام تغییر کرده مکر و حیله کشورهای بزرگ هم افزایش یافته است»، گفت: چندی پیش هنری کسینجر گفت خطر ایران اسلامی برای غرب بیشتر از داعش است. داعش فقط یک گروه است که هر وقت خواستیم می‌توانیم نابودش کنیم ولی ایران یک کشور پیشرفته اسلامی است که تفکر دارد و می‌تواند امپراتوری جدیدی بسازد و باید از این امپراتوری ترسید.

وی در پاسخ به این اظهارات تصریح کرد: این یک شیطنت است. ایران کی به دنبال امپراتوری بوده است؟ انقلاب اسلامی برای مقابله با امپراتوری است و دغدغه انقلاب وحدت مسلمین برای عزت پیدا کردن آنهاست.

رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه «ایران و انقلاب اسلامی به دنبال روشنگری در امت اسلامی است تا آنها به خود تکیه کنند»، تصریح کرد: ما به دنبال تشکیل امپراتوری و ایجاد دست‌نشانده‌ها نیستیم و در برابر غرب که به دنبال سیطره است ما روشنگری می‌کنیم و اگر در غزه و لبنان و سوریه، کمک آن هم کمک عملی می‌کنیم به آن افتخار می‌کنیم؛ چراکه می‌خواهیم آنها در برابر نقشه‌های رژیم صهیونیستی مقاومت کنند.

وی در پایان تأکید کرد: ما به دنبال بازی‌های کوچک و بچگانه نیستیم و از امام آموخته‌ایم که به دنبال مأموریت‌های بزرگ باشیم. انقلاب‌ ما راه عزت مسلمین است.

لاریجانی همچنین در سخنان خود، به روح حضرت امام خمینی درود فرستاد و برای رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه‌ای آرزوی صحت و سلامت کرد.

گفتنی است، در این همایش دو روزه که از صبح امروز در محل هتل المپیک تهران آغاز شده است، بیش از 200 نفر از علمای بزرگ جهان اسلام از سراسر جهان حضور یافته‌اند.

آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظم، دیگر سخنرانان افتتاحیه این اجلاس بین‌المللی بودند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.