ایامی است که اهانت به بزرگان و چهره‌های ارزشمند ملی و دینی در فضای مجازی و برخی شبکه‌های اجتماعی، به موضوعی عادی تبدیل شده که گاه به سادگی و حتی با خنده از کنار آنها گذشته‌ایم. اما این روزها، موج اهانت به حضرت امام خمینی(س) به عنوان بنیانگذار نظام و رهبر انقلابی که در سطح جهان جریان‌ساز بود، نشان‌دهنده گسترش دامنه این وقاحت است؛ موجی که درباره پشتوانه فکری آن اختلاف نظرهایی وجود دارد. اما قطعا همگان بر این باورند که سکوت در برابر چنین اهانتی جایز نیست. مسلما اگر پیش از این، در برابر اهانت و تمسخر برخی بزرگان سکوت نمی‌کردیم، امروز دامنه این وقاحت در فضای مجازی گسترده نمی‌شد.

احمدی مقدم: در حال حاضر خیابان‌های ما باز است اما این دلیل نمی‌شود راننده‌ای با هر سرعت دلخواه براند

در همین زمینه، فرمانده ناجا با مجرمانه خواندن اقدام برخی افراد در توهین به امام خمینی(س) در شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه گفت: ما با کسانی که حدود آزادی را رعایت نکنند و از قوانین کشور تخطی کنند، به عنوان یک مجرم و متخلف برخورد خواهیم کرد.

به گزارش جماران به نقل از تسنیم، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در واکنش به اقدام هتاکانه برخی هنجارشکنان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه و ایجاد صفحات توهین آمیز به امام خمینی(ره) و ادعای برخی که عنوان می‌کنند برای برخورد با این موضوع باید اقدام به فیلتر کردن این شبکه‌های اجتماعی کرد، اظهار داشت: این که در حال حاضر خیابان‌های ما باز است و آزادی در کشورمان وجود دارد، دلیل نمی‌شود راننده‌ای با هر سرعت دلخواهی در خیابان‌های شهر براند. لذا این اقدامات توهین‌آمیز یک جرم است.

وی با تأکید بر مجرمانه بودن این اقدامات افزود: با توجه به مجرمانه بودن این اقدامات طبیعی است ما با کسانی که حدود آزادی را رعایت نکنند و از قوانین کشور تخطی کنند، به عنوان یک مجرم و متخلف برخورد خواهیم کرد.

فرمانده ناجا تصریح کرد: ما با متخلفان و مجرمان و خصوصاً رفتارهایی که موجب جریحه‌دار شدن مقدسات، ارزش‌ها و سرمایه‌های ملی ما می‌شود، برخورد می‌کنیم.

احمدی‌مقدم در پایان خاطرنشان کرد: البته آن‌ها از چنین اقداماتی نتیجه مورد نظر خود را نمی‌گیرند و این حرکات نتیجه عکسی برای آن‌ها خواهد داشت و این اقدامات، به «ضدتبلیغی» برای خود آن‌ها تبدیل می‌شود.

در روزهای اخیر برخی معاندان و جریان‌های خاص،‌ اقدام به انتشار مطالب موهن و هتاکانه‌ای به امام خمینی‌(ره) در برخی شبکه‌های اجتماعی از جمله وایبر، فیسبوک، اینستاگرام و برخی دیگر از شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه کرده‌اند که این اقدام باعث جریحه‌دار شدن احساسات بسیاری از کاربران این شبکه‌ها شده است.

زیباکلام: پیامک‌های جسارت‌آمیز را به قصد فیلتر کردن وایبر منتشر می‌کنند

به گزارش جماران، اما صادق زیباکلام معتقد است که پیامک‌های جسارت‌آمیز به بزرگان نظام که این روزها از طریق شبکه‌ی وایبر دست به دست می‌شوند، ممکن است از جانب کسانی باشد که با انگیزه‌های مشخص قصد فیلتر کردن این شبکه اجتماعی را دارند.

صادق زیباکلام در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ی پیامک‌هایی که این روزها درباره چهره‌های نظام ارسال می‌شود اظهار کرد: من معتقدم به احتمال خیلی زیاد، کسانی که پشت این پیامک‌ها قرار دارند‌، اشخاصی هستند که در درون تشکیلات وابسته به اصولگرایان تندرو قرار دارند.

او افزود: من برای چنین ادعایی سه دلیل دارم. ابتدا اینکه آن‌ها این فضا را به‌وجود آورده‌اند که بتوانند علیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت وقت اقدام کنند و مثلا بگویند که « ببینید چقدر هجمه زیاد شده است. تا این حد که این هجمه‌ها به امام (ره)، هم رسیده است. چرا وزارت ارشاد در برابر چنین رفتاری اقدام نمی‌کند؟ بنابراین دولت روحانی مقصر است» و به دنبال این فضای ایجاد شده، بتوانند وزیران وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات را استیضاح کنند. هدف و انگیزه‌ی چنین برنامه‌ای، تضعیف دولت است؛ تا به این وسیله از نظر فرهنگی به دولت ضربه وارد شود.

این تحلیلگر مسائل فرهنگی و سیاسی همچنین گفت: دلیل دیگرم این است که از این موضوع استفاده شده تا به وسیله‌ی آن، از اینترنت پرسرعت جلوگیری شده و شبکه‌های اجتماعی فیلتر شوند. به این صورت که با استناد به این موضوع، مطرح کنند که وضعیت تا حدی خراب است که علیه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی هم چنین سخنانی مطرح می‌شود و استدلال کنند که در حال حاضر که برخی از شبکه‌های اجتماعی فیلتر هستند و سرعت اینترنت در ایران پایین است‌، اوضاع چنین است، وای به روزی که فضا بازتر هم بشود.

زیباکلام افزود: دلیل سوم من نیز این است که ممکن است پشت این ماجرا انگیزه‌های اقتصادی باشد. ما در گذشته شاهد چنین برنامه‌ای بودیم که مثلا در دو هفته تعداد بسیاری از ماهواره‌ها جمع شد و بعد مطرح شد که برای فروش ریسیورهای واردشده چنین برنامه‌ای انجام شده است. اکنون نیز انگیزه‌ی پشت این ماجرا می‌تواند این باشد که به وسیله‌ی فیلتر وایبر و واتس‌آپ که امکان مکالمه‌های رایگان را برای مردم فراهم می‌کند، بخشی از درآمدی که از مخابرات کم شده، دوباره بازگردد.

او درباره‌ی اینکه چرا معتقد است پشت این ماجرا چهره‌هایی از درون هستند؟ گفت: دلیل این است که من فکر نمی‌کنم هیچ منتقد و ناراضی درون نظام این ریسک را بکند که نسبت به بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران توهین کند. برای اینکه اگر تشکیلات اطلاعاتی اراده کنند به فاصله‌ی چند روز به طور کامل می‌توانند افراد پشت این ماجرا را که چه کسانی هستند و از کجا چنین پیامک‌هایی را ارسال می‌کنند شناسایی کنند بنابراین مخالفان و ناراضیان کمتر به دنبال این ابزار هستند، چون ضمن اینکه برایشان فایده ندارد، به سرعت هم برای مسئولان امنیتی اطلاعاتی قابل رهگیری است.

زیباکلام در پاسخ به این پرسش که آیا جسارت‌کنندگان به چهره‌های نظام را ادامه‌ی موج مربوط به علی شریعتی در شبکه‌های اجتماعی نمی‌داند، گفت: ماجرای مطالب ساختگی درباره علی شریعتی به موج اخیر ربطی ندارد. چراکه بسیاری از اصولگرایان هستند که اصلا با توهین به شریعتی مشکلی ندارند. من فکر می‌کنم تمسخر شریعتی توسط کسانی انجام می‌شود که اعتقاد دینی سستی دارند و به کسی توهین می‌کنند که هزینه‌ای هم برایشان ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.