قائم مقام وزارت امور خارجه در پاسخ به انتقادات انجام گرفته از روند مذاکرات هسته ای گفت: گفتگو و مذاکره در وزارت خارجه یک ابزار است، بنابراین ممکن است سالها طول بکشد و در انتها به نتیجه مثبت برسد.

مرتضی سرمدی، قائم مقام وزیر امور خارجه در گفت و گو با خبرنگار جماران اظهار کرد: مذاکرات هسته ای بحث جدیدی نیست و از سال 2002 میلادی آغاز شده است. همان زمان که این بحران تصنعی شروع شد، بحث برای حل آن نیز آغاز گشت.

وی ادامه داد: اگر مذاکرات هسته ای مربوط به همین چند ماه اخیر بود، انتقاد ها می توانست موضوعیت داشته باشد؛ اما چون این مذاکرات از سال 2002 آغاز شده و در دوره های مختلف پیگیری شده است، این نوع انتقادات برای من قابل درک نیست.

قائم مقام وزارت امور خارجه درباره تفاوت دور جدید مذاکرات گفت: تنها تفاوت دور جدید مذاکرات این است که در سطح بالای حرفه ای و برای رسیدن به یک نتیجه دنبال می شود.

وی مذاکرات هسته ای را مورد پشتیبانی مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: این مذاکرات صرفا یک نوع اعلام موضع نیست. مذاکرات از پیشتیبانی ملی، تایید مقام معظم رهبری و مسئولین نظام برخوردار است؛ در نتیجه این نوع ابهامات نمی تواند دارای مبنای درستی باشد.

مرتضی سرمدی در پاسخ به این سوال که برخی منتقدان عدم موفقیت وزارت امورخارجه در تایید ابوطالبی به عنوان سفیر منتخب ایران در سازمان ملل را به معنی ناتوانی دستگاه دیپلماسی در پیشبرد مذاکرات می دانند، گفت: این دو مسئله ربطی بهم ندارند و دو بحث متفاوت است.گفتگو برای سیاست خارجی یکی از بهترین ابزارها و مبتنی بر تعامل است.

وی در پایان گفت: برخی به مذاکره به عنوان هدف نگاه می کنند، در حالی که وزارت خارجه گفتگو را یکی از ابزارهای سیاست خارجی و مناسب ترین آنها می داند. گفتگو می تواند سالها طول بکشد و در انتها به نتیجه مثبت برسد، یا نتیجه ی نسبی داشته باشد یا اصلا به نتیجه منتهی نشود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.