رییس پژوهشکده سازه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: از دید منطق و روال آیین نامه، دستور کار این است که برای هر سازه ای در هر جای کشور یک حاشیه ایمنی یکسانی تامین شود. بنابراین نباید فرق کند که ساختمان بتنی یا فولادی یا حتی مصالح بنایی از نظر ایمنی تفاوت داشته باشند.

به گزارش جماران، دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت و گو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) گفت: در مقررات ملی ساختمان که در حال حاضر حدود 21 مبحث دارد بعضی مباحث به خاطر اهمیت چند جانبه ای که دارند بیشتر مطرح می شوند مثل مبحث مربوط به صرفه جویی در انرژی. یکی از این مباحث هم مبحث ششم است که در مورد نحوه بارگذاری است. بارگذاری یعنی اینکه برای ساختمانی که می خواهد طراحی شود، طراح باید بداند که ساختمانش را برای چه بارگذاری هایی طراحی می کند. بار برف را چقدر بگیرد، بار باد را چگونه محاسبه کند، بار زلزله را چطور در نظر بگیرد، ساختمان هایی که از مصالح مختلف ساخته شدند اثر این مصالح را چگونه در طراحی ساختمان وارد کند.

رییس پژوهشکده سازه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در پاسخ به این پرسش که آیا این مقررات مطابق استانداردهای بین المللی است؟ خاطرنشان کرد: سعی می شود مدام بازنگری شود تا هم با پیشرفت های بین المللی تطبیق داده شود و هم بومی سازی شود.

وی در ادامه به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانا مبنی بر اینکه کدام یک از سازه های مهندسی ساز بتنی یا فولادی در برابر زلزله مقاومت بیشتری دارند؟ اینطور پاسخ گفت: نظر همکاران ما در این بحث یک مقدار متفاوت است. از دید منطق و روال آیین نامه، دستور کار این است که برای هر سازه ای در هر جای کشور یک حاشیه ایمنی یکسانی تامین شود. بنابراین نباید فرق کند که ساختمان بتنی یا فولادی یا حتی مصالح بنایی از نظر ایمنی تفاوت داشته باشند. بنابراین اگر شرایط لرزه خیزی در نقطه ای از کشور کم یا زیاد است باید در محاسبات دیده شود. این از دید آیین نامه ای. بقیه مسایل می شود اجرایی. مثلا گاهی می بینید که پیمانکارهای ما در منطقه ای در کار بتن واردترند اما در کار جوش، چندان پیمانکار خبره نداریم بنابراین اگر در این منطقه بیایند ساختمان های فولادی بلند بسازند احتمالا جوش هایش خیلی خوب نخواهد بود که نقطه ضعف بزرگی است و برعکس.

سروقد مقدم در مورد شرایط این سازه ها در ایران اظهار کرد: در استان های مختلف کشور ما متفاوت عمل می شود. در خراسان بیشتر ساختمان هایی که ساخته می شود هم فولادی و هم بتنی است یعنی قاب های فولادی و دیوارهای بتنی برشی. سمت شمال و تا حدی جنوب مثل استان فارس، ساختمان های کامل بتنی مرسوم تر است چراکه مسایل اقتصادی مطرح است و کارفرما نگاه می کند که کدام ساختمان برایش ارزانتر تمام می شود. در تهران هردو استفاده می شود اما مهندسی سازهای سطح بالاتر سعی می کنند فولادی پیچ و مهره ای استفاده کنند. الان برای انتخاب سیستم سازه ای بیشتر مسایل اقتصادی حاکم است.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.