نیاز به مسکن و تهیه خانه‌‌ای مناسب، یکی از دغدغه‌های اصلی مردم و به ویژه جوانان از سال‌های دور بوده و هست؛‌ اما در سال‌های گذشته، به ویژه در زمان دولت دهم، جهش ناگهانی در بهای مسکن‌ و از سوی دیگر، کاهش قدرت خرید، باعث شد تا تهیه مسکن تبدیل به یکی از دشوار‌ترین مراحل زندگی شود.

به گزارش «تابناک»، با روی کار آمدن دولت جدید، سیر صعودی بهای مسکن متوقف شد، تا جایی که ماه‌‌هاست به یک نمودار خطی تبدیل شده است؛ البته در این میان، گاهی کاهش نسبی نیز در قیمت برخی واحد‌ها دیده می‌شود، ولی گویا‌ هم‌اکنون رکود در بازار مسکن رو به پایان بوده و بازار در انتظار کاهش قیمت در این بخش است.

در این باره باید گفت، دولت روحانی با رفع موانع موجود بر سر راه مسکن از جمله ادامه ساخت مسکن مهر، راه‌اندازی طرح مسکن اجتماعی، تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی و همچنین وضع مالیات‌های سنگین بر خانه‌های خالی و مهم‌تر از همه، پرداخت یارانه به بخش تولید در صدد خروج این بخش از حالت رکود است.

از سوی دیگر، معطلی بیش از اندازه سرمایه‌های سرمایه‌دارانی که به انتظار افزایش قیمت بوده‌اند، به پایان رسیده و ‌در فکر راهی برای فروش واحد‌های خود هستند؛ بنابراین، با هجوم این بخش از سرمایه‌داران در آینده نزدیک به بازار و همچنین کارهایی که دولت در این زمینه انجام داده، انتظار می‌رود بهای مسکن با شیب تندی رو به کاهش گذارد.

محمد باقری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ‌در این زمینه گفت: هم‌اکنون به دلیل اینکه سیاست‌های دولت در خصوص مسکن مهر مشخص شده و دولت یازدهم با جدیت پیگیر رفع مشکلات مردم درباره تأمین مسکن هستند، تأثیر مثبتی در بازار مسکن خواهد داشت‌ و مشکل مردم و به ویژه مستضعفان،‌ رفع خواهد شد.

از سوی دیگر، ‌دولت تمهیداتی برای رفع ‌معضل مسکن انجام داده ‌که نمونه آن آغاز پرداخت تسهیلات مسکن در بانک‌های دولتی است که مقرر شده برای خرید و ساخت مسکن وام‌های مناسبی نسبت به گذشته پرداخت شود، چنانچه اکنون نیز بانک‌های عامل، این کار را آغاز کرده‌اند.

این نماینده گفت: رویداد مهم در این میان که دیگر در بازار اقبالی برای خرید مسکن و سرمایه‌گذاری به روش مسکن در بین خریداران دیده نمی‌شود و سرمایه‌های سرگردانی که سرازیر بازار مسکن شده بودند، آرام آرم در حال خروج است و با ثبات گرفتن بازارهای سرمایه، روانه بازار تولید می‌شود.

وی ادامه داد: مشکلات تولید‌ نیز در حال رفع شدن است، به گونه‌ای که دولت ‌مقرر کرده در بخش تولید از درآمد یارانه‌ها ۱۰ هزار میلیار صرف رونق تولید کند؛ بنابراین، با انجام این کار، کم‌کم مسکن از حالت کالای سرمایه‌ای‌ خارج می‌شود و سرمایه‌‌داران سرمایه‌های خود را در بخش تولید وارد می‌کنند تا از این راه ارزش افزوده سرمایه خود را نگه دارند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مواردی مانند، ادامه مسکن مهر، حمایت از تولید داخل و پرداخت تسهیلات در روزهای آینده، باعث خروج سرمایه‌گذاران از این بخش و به دنبال آن مسکن ارزان خواهد شد.

این نماینده افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته، یکی از عواملی که باعث افزایش نرخ مسکن شد، سوداگری‌ها و دلال بازی‌های برخی افراد سودجو بود؛ اما امروز می‌تواند آشکارا در جامعه‌ دید که دیگر جایی برای جولان این‌ دلال‌بازی‌ها وجود ندارد و این خود نیز عاملی بر کاهش قیمت مسکن به شمار می‌آید.

باقری گفت: یکی دیگر از تمهیداتی که دولت برای کاهش بهای مسکن در نظر گرفته، افزایش و تعیین مالیات بر خانه‌های خالی است که دولت و مجلس به شدت پیگیر این موضوع هستند‌ و با پیگیری‌های مستمری که انجام می‌شود، به زودی این کار نیز اجرایی ‌و زمینه‌ای فراهم خواهد شد‌ که کسی نتواند مسکن خالی داشته باشد.

وی در پایان اظهار کرد: مجموعه این عوامل باعث می‌شود که در روزهای آینده، شاهد کاهش چشمگیر بهای مسکن باشیم، مسکن یکی از نیازهای اساسی مردم است و دولت و نمایدندگان مجلس تا هنگامی که این مشکل به کلی در کشور رفع شود، پیگیر موضوع هستند.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.