رییس جمهوری با اشاره به فناوری های جدید ارتباطی و خانواده جهانی گفت: دیگر دوران پیام های یک طرفه به سر آمده و شرایط به گونه ای است که یک کاربر می تواند سخن بگوید، پیام بدهد و پیام بگیرد.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز (شنبه) در چهارمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات که در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن تبریک روز ارتباطات به خانواده بزرگ این صنعت گفت: این روز را به جوانان عزیزی هم که در این مسیر تلاش می کنند تا در این صنعت به خودکفایی برسیم تبریک می گویم.


روحانی با بیان اینکه کلمه ارتباطات در گذشته معمولا در حد ارتباط با اعضای خانواده، قبیله، روستا، شهر و دیار اطلاق می شد و به طور استثناء گاهی با سفری به مناطق دیگر کشور گسترش می یافت، ادامه داد: در سطح ملی هم وقتی بحث ارتباطات مطرح می شد عمدتا ارتباط و مناسبات دولت - ملت منظور بود اما امروز این ارتباطات از سطح منطقه و کشور خارج شده است.

رییس جمهوری اضافه کرد: امروز در سطح جهانی شهروندان جدیدی داریم به نام کاربران که شهروندان جامعه جهانی نوین دنیای امروز هستند.

رییس شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: زمانی بحث بر این بود که ما به سمت دهکده جهانی حرکت می کنیم اما امروز کم کم به سوی یک خانواده جهانی در حال حرکتیم.

روحانی با بیان اینکه امروز کشورهایی با چند صد هزار جمعیت تشکیل شده اند اما گاهی یک شبکه بزرگ اجتماعی دارای میلیون ها کاربر است اضافه کرد: دنیای ارتباطات و اطلاعات، دنیای عجیب و غریبی است به گونه ای که در هر دقیقه یک میلیون و هشتصد هزار لایک در فیس بوک را شاهدیم و در هر دقیقه حدود دو میلیون نفر از سرویس گوگل استفاده می کنند.

روحانی اضافه کرد: اینکه در هر دقیقه 70 ساعت فیلم وارد یوتیوب می شود و در همان زمان یک میلیون و سیصد هزار نفر این فیلم را می بینند یا دانلود می کنند به معنای یک تحول بزرگ در دنیای امروز است.

وی با بیان اینکه اگرچه نام این فضا مجازی است و ما با افراد به عینه برخورد نمی کنیم، تصریح کرد: آثار این فضا بر جامعه و کشور و حتی بر سبک زندگی مردم کاملا عینی است.



** پایان دوران پیام های یک طرفه

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه شرایط به گونه ای است که یک نفر از گوشه دانشگاه و یا خوابگاهش می تواند صدها و هزاران کیلومتر دورتر، با کاربر دیگری ارتباط برقرار کند گفت: دیگر دوران پیام های یک طرفه به سر آمده است و امروزه وضعیت به گونه ای است که یک کاربر می تواند سخن بگوید، پیام بدهد و پیام بگیرد.

روحانی با تاکید براینکه ما نباید دنیای سایبری را به عنوان دنیایی بدانیم که به خاطر اضطرار و ناچاری وارد آن شده ایم افزود: باید دنیای سایبری را به عنوان یک فرصت ببینیم و تلقی کنیم.

رییس جمهوری افزود: به یاد بیاوریم که قرن ها حافظ، سعدی، فردوسی و مولانا فرهنگ ایرانی - اسلامی را پاس داشتند و آن را به نسل های بعد منتقل کردند در دورانی که ابزار مدرن در اختیار آنها نبود.

رییس جمهوری ادامه داد: امروز این همه تحصیلکرده و دختران و پسران دانشگاه دیده علاقه مند به کشور فضای بزرگی در اختیار دارند تا بتوانند از هویت ایرانی - اسلامی پاسداری کنند.

روحانی با طرح این سوال که چرا این همه متزلزل هستیم؟ چرا به جوان هایمان اعتماد نمی کنیم؟ به مثال ویدئو اشاره کرد و گفت: سال های اولیه انقلاب دغدغه ما این بود که مبادا یک دستگاه ویدئویی وارد کشور شود و جوانی این دستگاه را با سیمی به تلویزیون وصل کند. چگونه ایمان را نگه داریم و هویت را حفظ کنیم؟

رییس جمهوری افزود: دیدیم ویدئو آمد، فراگیر شد در همه خانه ها هم رخنه کرد اما نه تنها در ایمان جوانان اثر نداشت، بلکه حضورشان در مساجد و مانند آنها حتی شرکت در مظاهر انقلابی و راهپیمایی ها بیشتر شد. به جبهه دفاع رفتند و با دفاع از کشور افتخار آفریدند.

رییس شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: بعدها غصه دیگری شروع شد که با ماهواره ها چه کنیم؟ اگر خدای نکرده تلویزیونی با دیش مخفی و یا آشکار شبکه دیگری را بگیرد چگونه ایرانیت و اسلامیت می ماند؟

روحانی اضافه کرد: دیدیم آمد و مبارزه با آن در پشت بام و بالکن تاثیرگذار نبود، نه ایمان مردم پر زد و نه هویت مردم از دست رفت.

رییس جمهوری افزود: امروز ظاهرا غصه دیگری برپا شده و آن این است که با اینترنت و جوان کاربر ایمیل و موبایل نسل سه و چهار را چه کنیم؟

رییس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: من به همه دوستان عرض می کنم به جوان هایمان اعتماد کنیم چرا که جوان های ما دارای فطرتی پاک هستند ایرانشان را با همه وجود دوست دارند و به اسلام شان و خاندان ائمه و اهل بیت (ع) عشق می ورزند.

روحانی با تاکید بر اینکه فطرت پاک است اظهار داشت: حالا اگر در گوشه ای، روزی، روزگاری، ساعتی یا ماهی خطا شود می توان آن را برگرداند و قابل بازگشت است چرا که هم انسان تواب است و هم او رحیم است.



** باید به فناوری های داخلی تکیه کنیم

رییس جمهوری در بخشی دیگر از سخنانش با بیان اینکه در بخش فناوری سخت افزاری و نرم افزاری باید به دانش داخلی توجه کنیم و به واردات تکیه نکنیم گفت: ارتباطات و فناوری اطلاعات در دنیای امروز در بخش تجارت و همه زمینه ها فناوری مادر است.

رییس دولت یازدهم با بیان اینکه باید زمینه را برای فعالیت شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات آماده کنیم، اظهار داشت: در کشور ما امکانات و توانمندی های بسیاری در این حوزه وجود دارد.

روحانی با تقدیر از تلاشگران، شرکت های دانش بنیان، اساتید و محققان حوزه فناوری اطلاعات، سالی سرشار از موفقیت در زمینه فرهنگ و اقتصاد آرزو کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.