پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

کاهش مسئولیت پذیری مردان نسبت به زنان از دلایل طلاق؛

زنان ایرانی دچار نوعی واماندگی شده اند

یک جامعه شناس گفت: زنان ایرانی دچار نوعی واماندگی شده‌اند، چرا که بین الگوهای زندگی مدرن و سنتی قرار گرفته‌اند که این وضعیت بسیار آسیب‌زاست.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، دکتر مهدی بیاتی افزود:‌ یکی از آسیب‌های دیگر در حوزه زنان کاهش تعهد و مسئولیت‌پذیری مردان نسبت به آنان است که این مورد یکی از دلایل افزایش طلاق نیز محسوب می‌شود.

وی در ادامه گفت: یکی دیگر از آسیب‌های حوزه زنان ذهنیت‌های برخی از آنها است که در شکل‌گیری آن، برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای نقش دارند. از سوی دیگر زنان در محافل خصوصی خود در مذمت مردان گفتگو می‌کنند. همین کار موجب شکل‌گیری پاتق‌های ضد مرد و تقویت نگرش‌های فمینیستی میان آنان می‌شود.

این جامعه‌شناس جشن طلاق را یکی دیگر از آسیب‌های حوزه خانواده برشمرد و اظهار کرد: برگزاری این جشن در کلانشهرها دیده می‌شود، به گونه‌ای که زنان پس از طلاق ابراز خوشحالی می‌کنند.

وی در ادامه گفت: دستیابی به خوشگذرانی‌های زودگذر اهمیت زیادی پیدا کرده است و در این شرایط زنان به راحتی طلاق می گیرند و از همسران خود تمکین نمی‌کنند. آنان از همسر خود به عنوان یک پز اجتماعی طلاق می‌گیرند و پس از جدایی دچار احساس تنهایی و افسردگی می‌شوند. البته مردان مطلقه نیز دچار آسیب‌هایی می‌شوند.

بیاتی افزود: مردان پس از طلاق محدودیت‌های کمتری نسبت به زنان دارند و به علت زیاد بودن تعداد زنان مطلقه به راحتی افراد جدیدی را جایگزین همسرخود می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه اعتیاد در میان زنان رو به افزایش است، گفت: آمار استعمال سیگار و قلیان در بین زنان رو به فزونی است و در صورت تداوم این وضعیت، نقش مادری کمرنگ و فرزندان دچار بی‌هویتی می‌شوند.

این جامعه شناس درباره راهکار سامان دادن به این وضعیت اظهار کرد: متاسفانه به آسیب‌ها نمی‌پردازیم و همین امر موجب شده که به مسائل و مشکلات اجتماعی دچار شویم، اما کسی قصد ندارد این واقعیت را بپذیرد.

وی افزود: فضای اجتماعی کشور فضای مناسبی نیست و آمار جرایم بین زنان رو به افزایش است. در این شرایط وقوع یک هم‌نوایی اجتماعی برای برون‌رفت از این مشکلات ضروری است.

وی برخورداری از خرد جمعی را در سامان‌دادن به مشکلات اجتماعی موثر دانست و تاکید کرد:‌ لازم است در قالب آموزش و ارائه راهکارهای درست از طریق رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در جهت کاهش آسیب‌های حوزه زنان بکوشیم، این در حالیست که این وسیله ارتباط جمعی گاهی اوقات به آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زند.

بیاتی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در کاهش آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد:‌ لازم است درس‌هایی در زمینه مهارت‌های زندگی و سبک زندگی اسلامی- ایرانی در بین کتب درسی دانش‌آموزان بگنجانیم و با ایجاد کارگاه‌های آموزشی و اختیاری این موارد را آموزش دهیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.