علی جنتی در مراسم رونمایی از چاپ دوم خاطراتش با اشاره به اینکه حتا برخی احادیث و روایات پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار نیز تحریف شده‌اند، ممکن است تاریخ انقلاب نیز مانند هر رویداد تاریخی بزرگ دیگری دچار تحریف شده باشد.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که امروز (پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت‌ماه) در مراسم رونمایی چاپ دوم کتاب خاطرات خود در سرای اهل قلم بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حاضر شده بود، گفت: اگر ما قبول داریم که انقلاب اسلامی از بزرگترین رویدادهای تاریخ معاصر ماست طبیعتا ثبت رویدادهای مربوط به آن نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

جنتی اظهار کرد:‌ رویداد انقلاب اسلامی نیز مثل دیگر رویدادهای بزرگ تاریخی که دچار تحریف شده‌اند ممکن است تحریف شده باشد چون ما دیده‌ایم که حتا برخی از روایت و احادیث پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) نیز در طول تاریخ تحریف شده است بنابراین وقتی سخنان پیامبر (ص) و ائمه اطهار و روایات مربوط به عاشورا این مقدار تحریف می‌شود این موضوع می‌تواند راجع‌به انقلاب اسلامی نیز رخ دهد.

وزیر ارشاد ادامه داد: در تاریخ انقلاب هم همین‌گونه است و ممکن است تاریخ تحریف شده باشد، بنابراین یکی از رسالت‌های اساسی کسانی که دل در گرو انقلاب دارند این است که تاریخ را درست ثبت کنند و بنویسند.

او با اشاره به خاطره‌نگاری خود در کتاب خاطراتش از سال 1340 تا دهه 60 اظهار کرد:‌ به دلیل شرایط خانوادگی که داشتم من خاطراتم را از سال 40 و آغاز نهضت امام خمینی (ره) تا پایان دهه 60 یادداشت کردم و آن را در کتاب خاطراتم تدوین کردم.

جنتی سپس به برخی از خاطرات خود که در این کتاب آورده است اشاره کرد و گفت:در این کتاب خاطراتی از روزی که از نزدیک در قم شاهد سخنرانی،دستگیری و سپس آزادی امام (ره) بودم را آورده‌ام.همچنین خاطرات مربوط به حضور سه-چهار ساله‌ام در کشورهای لبنان و سوریه و شهر نجف و روایتی که در دورانی که در نجف بودم و امام خمینی (ره) در آنجا سخنرانی داشت را نیز در این خاطرات آورده‌ام. بعد از انقلاب هم خاطراتم را از زمانی که در حین و بعد از جنگ تحمیلی در خوزستان بودم و حتا حضور مقام معظم رهبری در لشکر 92 زرهی اهواز در کتاب آورده‌ام.

وی تأکید کرد که مرکز اسناد انقلاب اسلامی راه خود را در ثبت خاطرات به خصوص خاطرات نسل اول انقلاب ادامه دهد و آن‌ها را ثبت کند.

در این مراسم همچنین دکتر میردار رئیس مرکز انتشارات اسناد انقلاب اسلامی توضیحاتی درباره لزوم ثبت خاطرات و تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی با استفاده از مجموعه اسناد بیان کرد.

او گفت:‌ مرکز اسناد انقلاب اسلامی به دنبال این است که کسانی که در تحولات فرهنگی حضور داشته‌اند، شناسایی کند و خاطرات افراد و شخصیت‌ها را به عنوان یکی از منابع مرکز اسناد انقلاب اسلامی گردآوری کند.

در ادامه، دکتر تبراعیان درباره پژوهش‌های تاریخی صورت گرفته پس از انقلاب اظهار کرد: متأسفانه در وضعیت فعلی شاهد این هستیم که عده‌ای از اصحاب قلم روی به قرائت‌های تازه‌ای از تاریخ آورده‌اند و از تاریخ سوءاستفاده کرده‌اند.

این پژوهشگر ادامه داد: تاریخ عرصه سورچرانی و پرداختن به حاشیه نیست.

وی اضافه کرد:‌ پس از انقلاب شاهد نسلی هستیم که لایه‌های مختلف جامعه را به صورت عرضی مورد موشکافی قرار داده ولی پس از انقلاب آثاری درباره شخصیت‌هایی نوشته شده است که هیچ دردی از جامعه ما دوا نمی‌کنند.

تبراعیان سپس به برخی از اظهارات و گفته‌های محسن کدیور در دو-سه سال اخیر پیرامون مرجعیت شیعه اشاره کرد و گفت: این سخنان جهت‌دار و هدفمند است و ما متأسفانه در این حوزه شاهد کم کاری در نسل جدید هستیم.

او گفت: مسائل مطرح شده احتیاج به روشن شدن دارند و بنابراین باید با نورافکن به سراغ مسائل تاریک برویم و از تاریخ تحلیل‌های درست ارائه کنیم.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از چاپ دوم کتاب خاطرات علی جنتی رونمایی شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.