تحلیلگر و نویسنده آمریکایی معتقد است تنها پیروز انتخابات عراق، ایران است که می تواند از طریق ائتلاف به رهبری نوری مالکی نفوذ خود را در عراق نهادینه کند.

به گزارش جماران، عصر ایران در ادامه نوشت: دیکستر فیلکنز نویسنده مجله آمریکایی نیویورکردر مصاحبه با شبکه سی ان ان اظهار داشت: عراق هم اکنون با جنگ داخلی واقعی روبه رو است و منطقه خاورمیانه که پس از توافقنامه سایس - پیکو به وجود آمد در مسیر انفجار و فروپاشی قرار دارد.

"فیلکنز" درباره سفر اخیرش به بغداد گفت: کسی که به بغداد برود هیچگاه به ذهنش خطور نخواهد کرد که آمریکایی ها در عراق حضور داشتند زیرا آمریکایی ها بغداد را بدون هیچ جای پایی، ترک کردند.

وی افزود: انتخابات و پارلمان در عراق وجود دارد اما بغداد همچنان به مانند یک دهه قبل به درون جنگ داخلی فرو رفته است. عراق همچنان کشور چند تکه ای است و جنگ ادامه دارد.

او ضمن تکرار نظرش درباره پیروزی ایران در انتخابات پارلمانی عراق به دلیل روابط تهران و ائتلاف نوری مالکی نخست وزیر عراق گفت: هنگامی که نظامیان آمریکایی در عراق حضور داشتند و مالکی در قدرت بود او توانست همه را به بازی بگیرد. او نظامیان ما را در اختیار داشت اما با ایرانی ها هم معامله می کرد زیرا مالکی در ایران زندگی می کرد. آمریکایی ها از عراق خارج شدند اما ایرانی ها آنجا باقی ماندند. ایرانی ها در عراق به شدت قوی هستند.

فیلکنز ادامه داد: عراق دوباره به سمت جنگ داخلی مذهبی حرکت می کند. افراد مسلح با اسامی مختلف و وابسته به القاعده در این کشور وجود دارند آنها وارد مرکز شهر فلوجه و الرمادی می شوند. دوباره به نزاع سنی شیعی به مانند حوادث سال 2006 بازگشته ایم.

وی اضافه کرد: با این حال صحنه های عجیب وغریبی در عراق مشاهده می شود. اگر فردی به اربیل در کردستان عراق برود شاهد جهش اقتصادی به ویژه در بخش ساختمان سازی و عملیات گسترده برداشت نفت است. منابع نفتی نشانی در بغداد ندارد اما در جاهای دیگر قابل مشاهده است.

این تحلیلگر آمریکایی همچنین گفت: آنچه که من را نگران می کند واقعیت وحشتناک مرزهای مشترک میان عراق و سوریه است. مرزها در واقعیت، مخفی شده اند و وجود ندارند. یک مقام کاخ سفید به من گفته بود که سرزمین های میان شهر حلب سوریه تا الانبار عراق، ترسناک ترین منطقه جهان است. من با او درباره این توصیف هم نظرم.

"فیلکنز" ادامه داد: سوریه در قلب خاورمیانه قرار دارد و هم اکنون در حال انفجار است. آنچه که من را نگران می کند این است خاورمیانه ای که از تصمیم گیری میان فرانسه و انگلیس در سال 1919 متولد شد و کشورهای مصنوعی، در کنار یکدیگر چسبانده شدند امروز در برابر خطر واقعی فروپاشی هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.