«جبهه واحد اصلاحات» پیشنهاد «رسول منتجب نیا» قائم مقام حزب اعتماد ملی است که اخیراً در جمع جوانان اصلاح‌طلب مطرح شد.هر چند شنیدن نام سران اصلاح‌طلب به عنوان هسته اصلی اصلاً عجیب نیست اما طرح نام «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» به عنوان یکی از شخصیت‌های محوری جبهه پیشنهادی محل سؤال است. طراح این پیشنهاد در گفت‌و‌گو با ایران به برخی از سؤال‌ها در این باره پاسخ می‌دهد که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:
پیشنهاد تشکیل جبهه واحد هم در جریان اصلاحات و هم در میان اصولگرایان مسبوق به سابقه است. چه رویداد تازه‌ای شما را بر آن داشته که این دفتر را دوباره باز کنید؟
اصلاحات علاوه بر این که تفکری سیاسی و اجتماعی است، جریان عظیمی در کشور به شمار می‌آید و علاوه بر این که مورد قبول نخبگان و فعالان سیاسی است در افکار، آرا و اندیشه‌های بخش عظیمی از مردم نفوذ دارد. چه شماری خوششان بیاید یا نه، طیف وسیعی از مردم طرفدار اصلاحاتند و از این اندیشه استقبال می‌کنند.این جریان توانسته اکثر متدینین، دانشگاهیان، فرهنگیان و نسل جوان را به خود جذب کند و احزاب مختلف با سلایق گوناگون در چارچوب تفکرات اصلاح‌طلبی فعالیت می‌کنند. احزاب و گروه‌هایی که بر حسب تجربه امروز ظرفیت این را یافته‌اند که در قالب جبهه واحد فعالیت کنند.چرا که به تجربه ثابت شده هر گاه اصلاح‌طلبان منسجم بودند به پیروزی رسیدند و هر گاه اختلاف نظر حاکم شد، به نحوی شکست خوردند.به اعتقاد بنده امروز در سایه دولت اعتدال‌گرا می‌توان فعالیت سیاسی را در فضایی بهتر از دولت گذشته ادامه داد.
با توجه به این مقدمات بود که به بزرگان اصلاحات- که مقبولیت عمومی دارند- پیشنهاد کردم با تبادل نظر با همدیگر جبهه واحدی تشکیل داده و خط مشی اصلاحات را ترسیم کنند.
کارکرد این جبهه چیست؟
این جبهه می‌تواند ضمن حمایت از احزاب زیر مجموعه اصلاحات، خط مشی‌ها را در اختیار مردم قرار داده و جلوی اختلاف‌ها را بگیرند. از همین رو بود که به بزرگان پیشنهاد کردم و آقایان نیز تأیید و از آن استقبال کردند.البته عملی کردن این پیشنهاد همت عالی و فداکاری مجموعه‌ای را می‌طلبد که در رأس اصلاحات هستند.به اعتقاد بنده شخصیت‌های محوری این جبهه 3 تا 5 تن از بزرگان هستند که می‌توانند کنار هم قرار بگیرند.
می‌توان تلاش برای تشکیل جبهه واحد اصلاحات را با پیش رو بودن انتخابات مجلس مرتبط دانست؟
بر خلاف آنچه تصور شده هدف از تأسیس این جبهه فراتر از اهداف انتخاباتی است. هر چند که جبهه واحد اصلاح‌طلبان در صورت تشکیل می‌تواند در انتخابات هم تأثیر‌گذار باشد اما هدف اصلی فعالیت در تمام عرصه‌ها و در تمام ادوار است.
منظور شما جبهه‌ای همانند «جبهه پیروان خط امام و رهبری» است؟
پیشنهاد ما خیلی قوی‌تر از آن است. به واقع ما مشی آن‌ها را نمی‌پسندیم. تفکر اصلاح‌طلبی مبتنی بر دموکراسی، آزاد اندیشی و احترام به آرا است. ما معتقدیم تکثر در احزاب و تشکل‌ها باید وجود داشته باشد؛ احزاب باید فعالیت خودشان را داشته باشند و در عین حال تحت حمایت شخصیت‌های محوری و پیشکسوت این جریان قرار بگیرند.
آیا همان طور که آقای ناطق نوری به عنوان یکی از نامزدهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس مطرح است می‌توان منتظر حضور ایشان در این جبهه هم بود؟
یک زمان است که می‌خواهیم شخصیت‌هایی را برای مسئولیت‌هایی در نظر بگیریم و برای مثال می‌خواهیم در انتخابات خبرگان،ریاست جمهوری و... نخبگان را جذب کنیم که در این شرایط دستمان باز است و شایسته‌ترین فرد را ولو این که اصلاح‌طلب نباشد- پیشنهاد می‌کنیم.اما وقتی که می‌خواهیم فردی را درون جبهه اصلاحات جا داده و جزو چهره‌های محوری معرفی کنیم خود آن فرد باید این پذیرش را داشته باشد.
با توجه به این که در گفت‌و‌گو‌ها و سخنرانی‌های اخیر خود از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از محورهای جبهه اصلاحات نام بردید آیا معتقد هستید که می‌توان ایشان را به عنوان یکی از رئوس اصلاح‌طلب معرفی کرد؟
یکی از احزابی که می‌تواند در تشکیل جبهه کمک ویژه‌ای داشته باشد حزب کارگزاران سازندگی است که همیشه در کنار اصلاح‌طلبان بوده.این حزب زمانی از سید محمد خاتمی کاندیدای اصلاح‌طلبان حمایت کرد و بعد از دوران اصلاحات همکاری‌های خوبی داشته است. باید توجه داشت کارگزاران سایه‌ای از آقای هاشمی رفسنجانی و مورد حمایت ایشان است و علاوه بر این به خاطر پتانسل بالای این حزب وجودش در جبهه واحد اصلاحات ضروری است.
آقای هاشمی به واسطه سوابق،ویژگی‌های شخصیتی، نقش برجسته در انقلاب و نظام شخصیت کم نظیری است اما در عین حال اصلاح‌طلبان می‌توانند به خاطر قرابت فکری با کارگزاران که غیر مستقیم به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی وابسته است و همواره در جبهه اصلاحات بودند از آقای هاشمی به عنوان یکی از هسته‌های اصلی جبهه اصلاحات نام ببرند. از همین روست که تأکید می‌کنم وجود کارگزاران در جبهه واحد اصلاحات ضروری و لازم است.
شخصیت آقای هاشمی به عنوان محور و هدایتگر می‌تواند تکیه گاهی برای این جبهه باشد.البته این به معنای خلاصه کردن ایشان در جریان اصلاحات نیست و این گونه نیست که جریان‌های دیگر از وی برخوردار نباشند.یک بعد شخصیت ایشان جهانی و ملی است که همه از آن برخوردار می‌شوند و در کنار این به خاطر قرابت فکری و موضعگیری‌هایی که ایشان داشته‌اند می‌توانند در هسته این جبهه قرار گرفته و لنگر ثبات باشند.

منبع: ایران

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.