مجید انصاری گفت: دوای درد جامعه اسلامی بازگشت به خانه حضرت فاطمه (س) و بازگشت به خانه فرزند او امام خمینی(س) است که جنبه اجتماعی اسلام را به روی ما گشود و برادری و همبستگی مسلمانان را به آنان بازگرداند.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری که صبح امروز(شنبه) در مراسم جشن میلاد کوثر که در سالن حجاب سخنرانی می کرد، ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد فرخنده بزرگ بانوی دو عالم و همچنین ولادت قمری امام خمینی(س) گفت: روز ولادت حضرت زهرا(س) را می توانیم به عنوان عید الله اکبر بنامیم زیرا همه خیر و برکاتی که در همه اعیاد از آغاز تا پایان وجود داشته، در این روز نهفته است.

وی در این مراسم که از سوی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با اشاره به سخنی از امام صادق(ع) درباره عاجز بودن مردم از درک حضرت فاطمه(س) افزود: سخن گفتن درباره حضرت فاطمه کاری بسیار دشوار است و نه تنها بنده حقیر که همه غیرمعصومان نیز نمی توانند در برشمردن مراتب کمال و بزرگی این بانوی یگانه حق مطلب را ادا کنند. همچنانکه امام صادق(ع) نیز فرمودند فاطمه را از آن جهت فاطمه نامیدند که همه مردم از درک ابعاد شخصیتی او ناتوان هستند.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس شورای اسلامی با ذکر این نکته که بررسی شخصیت حضرت زهرا(س) با استفاده از آیات و روایات تا حدودی ممکن است اظهار داشت: روز ولادت حضرت زهرا (س) نه تنها روز زن، که روز بشریت و هدایت و روز خیر کثیر است.

وی ادامه داد: زمانی که مشرکان احساس کردند نمی توانند پیامبر و یارانش را با سرکوب ازپا درآورند، این دلخوشی را به یکدیگر دادند که او ابتر است، به زودی خواهد مرد یا او را خواهیم کشت و چون فرزندی ندارد، کسی راه او را ادامه نمی دهد و همین قلب پیامبر را آزرده کرده بود.

انصاری گفت: همان طور که می دانید در دوران جاهلیت زن اساسا به حساب نمی آمد اما در عظمت وجود حضرت زهرا همین قدر کافی که خداوندی که همه آثار جهان مادی را مطاع قلیل می داند برای تضمین ادامه وجود پیامبر(ص) لب به سخن گشود و برای تسلیت قلب پیامبر(ص) سوره کوثر را نازل فرمود تا به پیامبر بگوید فاطمه (س) هم خیر است و هم کثیر و به شکرانه این نعمت جادارد که قربانی ها کنی و نمازها بخوانی.

معاون رئیس جمهور در توضیح مقام و منزلت حضرت فاطمه(س) افزود: براساس روایتی متواتر از حضرت رسول(ص) خشم و رضایتمندی فاطمه زهرا همطراز و همسنگ رضایتمندی و خشم پیامبر(ص) است. براساس صراحت قرآن کریم و گفته رسول اکرم(ص) نیز خشم و رضایتمندی پیامبر(ص) همسنگ و همطراز خشم و رضایتمندی خداوند است.

وی با تأکید بر ضرورت برخورداری از مقام عصمت برای شخصی که خشم و رضایتمندی او همطراز با خشم و رضایتمندی خداوند است، گفت: چنین شخصی باید به نهایت عصمت از خطا و اشتباه و عصمت از هر آنچه انگیزه و غریزه غیر الهی است رسیده باشد و از سوی دیگر به مرتبه ای از علم برسد که از روی نادانی و بی اطلاعی، خوشنودی یا خشمی را که با خوشنودی و خشم خداوند مغایرت داشته باشد از خود نشان ندهد.

انصاری همچنین تصریح کرد: این مقام جز برای پیامبر و امیرالمؤمنین و 11 گوهر تابناک فاطمی برای احدی حتی پیامبران اولوالعزم ثبت نشده است. مطابق قرآن برخی پیامبران دچار خشم و خوشنودی ای شده اند که با خشم و خوشنودی خداوند مغایرت داشته است، البته به معنی گناه و معصیت نبوده است.

وی با بیان اینکه مراتب عصمت میان بزرگان دینی متفاوت است، ادامه داد: حضرت یونس به خاطر خشم خود سرزنش شد. خشمی که موسی بعد از گوساله پرست شدن بنی اسرائیل بر هارون گرفت مورد تأیید خداوند قرار نگرفت. خداوند در پاسخ به ابراز شفقت حضرت نوح نسبت به فرزندش که در حال غرق شدن بود، فرمود: ای نوح جاهلانه سخن نگو، او از اهل تو نیست و نوح نیز استغفار کرد.

انصاری ادامه داد: این روایت متواتر است و فریقین نیز شهادت داده اند که پیامبر(ص) خوشنودی و رضایت فاطمه(ع) را مطابق بر خوشنودی و رضایت خداوند دانسته است. به همین دلیل بود که حضرت زهرا(س) در بستر شهادت از کسانی که به بالین وی آمده اند سؤال کرد که آیا این سخن را از پیامبر(ص) شنیده اند که فاطمه (ع) پاره تن منست و کسی که او را آزار دهد مرا آزار داده است یا خیر؟

وی در توضیح دومین ویژگی برجسته حضرت فاطمه زهرا(س) به همسنگ بودن ایشان با امیر المؤمنین علی(ع) اشاره کرد و گفت: بنابر روایت پیامبر اکرم(ص) اگر خداوند فاطمه را نیافریده بود، تا قیام قیامت از عالم و آدم بر پهنه زمین همتایی برای علی وجود نداشت. دقت داشته باشید که پیامبر نفرمودند همسر، فرمودند همتا، چرا که علی(ع) زنان دیگری داشت. بنابراین حضرت فاطمه همسنگ دومین مخلوق برتر دستگاه آفرینش یعنی حضرت علی (ع) است.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس ادامه داد: امام راحل(س) نیز فرمودند: تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا(س) جلوه کرده است(صحیفه امام جلد 7 ص337)

وی فاطمه زهرا (س) را پیوند دهنده رسالت و امامت، همسر ولایت و مادر امامت دانست و اظهار داشت: امام صادق(ع) تفسیری درباره سوره قدر دارند که در آن «لیل» را فاطمه (س) و «قدر» را خداوند می دانند. آیت الله حسن زاده آملی نیز در توضیح این تفسیر نوشته اند که در شب قدر قرآن بر قلب پیامبر نازل شد. با توجه به اینکه پیامبر (ص) از ثقلین سخن به میان آورده و امامان را در کنار کتاب وحی به عنوان قرآن ناطق معرفی کرده بودند، زهرای اطهر (ع) ظرف وجود و نزول یازده قرآن ناطق است و تا پایان آفرینش قرار است از دامن این مادر پیشوایان عالم در خدمت مردم باشند.

انصاری در ادامه حضرت فاطمه زهرا (س) را پاداش رسالت دانست و افزود: او کسی است که خداوند طهارتش را تضمین کرده است. صد روایت از روایات فریقین سنی شأن نزول آیه تطهیر را جمع شدن پیامبر با امیرالمؤنین، حضرت فاطمه زهرا (س) و اهل بیت آن ها زیر کساء دانسته اند. پیامبر اکرم (ص) حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا وارد شد و همه را نزدیک خود فراخواند. دست به دعا برداشت و گفت خداوندا اینها اهل بیت من هستند، پاکیزه شان گردان. همان زمان پیک وحی فرود آمد و با نزول آیه تطهیر اراده خداوند بر پاکیزگی آنها از همه پلیدی ها و آلودگی ها قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه معرِف از معرَف اجلی و برتر است اظهار داشت: وقتی جبرئیل نگاه عظمت گونه خداوند را بر خاندان پیامبر دید، از خداوند سؤال کرد اینها مگر چه کسانی هستند که اراده به تطهیر آنها کرده ای؟ خداوند پاسخ داد: آنها فاطمه و پدرش، فاطمه و شوهرش و فاطمه و فرزندانش هستند. این نشان دهنده اینست که فاطمه در رتبه ای است که حتی پیامبر با وجود او معرفی می شود.

انصاری با کانون تطهیر دانستن حضرت فاطمه زهرا(س) او را الگوی تمام زنان و مردان عالم دانست و گفت: فاطمه تنها الگوی زنان نیست. قرآن راجع به حتی همسر فرعون می گوید آسیه برای مردان و زنان عالم الگوی ایمان و مقاومت است. چگونه ممکن است آسیه الگوی زنان و مردان باشد و فاطمه تنها الگوی زنان؟ چنین چیزی امکان ندارد.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس ادامه داد: امام هادی(ع) می فرمایند ما امامان حجت خدا بر مردم هستیم و فاطمه زهرا (س) حجت خداوند بر ماست. یعنی امروز حضرت امام زمان (عج) برای هدایت جامعه نیازمند حضرت فاطمه زهرا(س) است. یعنی مقام فاطمه از امامان برتر است. او امام امامان است و اینگونه بود که امام صادق(ع) فرمودند ما در غوامض امور به صحیفه مادرمان زهرا رجوع می کنیم.

وی با اشاره به سخنی از امام بزرگوار درباره ویژگی منحصر به فرد حضرت فاطمه زهرا (س) در برابر امیرالؤمنین(ع) گفت: تنها کسی که بعد از پیامبر اکرم (ص) وحی بر او نازل شد، فاطمه زهرا (س) بود. ویژگی ای که حضرت علی (ع) نداشت. علی بن ابیطالب آنچه را که جبرئیل بر فاطمه زهرا وحی می کرد، می نوشت. همین تبدیل به صحیفه ای شد که صحیفه حلال و حرام نیست. این صحیفه راهنمای امامان در هدایت جامعه است.

انصاری همچنین درباره خطبه حضرت فاطمه گفت: این خطبه عصاره همه مسائل اعتقادی، فلسفه احکام و معجزه وجود زهرا(س) است و از واژه واژه آن کتاب هایی از علم و معرفت را به روی ما می گشاید. ایشان در خطبه خودشان درباره امامت فرمودند: اگر جامعه به طاعت ما اهل بیت درآید نظام یافته خواهد شد و اگر به امامت ما تمکین کند از پراکندگی به دور خواهد ماند.

وی ادامه داد: آیا رفتار ما دوستداران فاطمه و اظهار اطاعت ما موجب نظام یافتن ملت ما شده است؟ راز و رمز هر بی نظمی که در جامعه شیعه وجود دارد را باید در عدم اطاعت از حضرت فاطمه(س) بجوییم و اگر جدایی و اختلافی در امت اسلامی است، به خاطر تمکین نکردن ما به اطاعت ائمه(ع) است.

انصاری همچنین تأکید کرد: نباید محبت فاطمه و ابراز علاقه به او و تنفر از ظلم هایی که به او شد راه اختلاف را در پیش بگیریم. ما گاهی در مجالس چه عزاداری و چه جشن به دنبال اختلاف افکنی و چیزی می رویم که حضرت علی (ع) 25 سال صبورانه برای اتفاق نیفتادن آن تلاش کرد. امروز پیکر جهان اسلام از جراحت های عظیمی که به دلیل اختلافات مذهبی و دینی ایجاد شده مجروح است.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس در ادامه افزود: دشمنان اسلام که تا دیروز با لشکرکشی کشورهای اسلامی را چپاول و استعمار می کردند امروز راه جدیدی را در پیش گرفته اند و آن ایجاد نفرت میان فرقه های اسلامی و عصبیت جاهلانه میان مسلمانان است. با کمال تأسف می بینیم که مسلمان در سوریه سر مسلمانی را می برد و با افتخار با آن عکس یادگاری می گیرد.

وی با اشاره به اینکه امروز ابزار رسانه ای به میدان آمده است، تأکید کرد: گاهی از مجلس کوچکی فیلمبرداری می کنند و همین فیلم بلوتوث می شود، سر از رسانه ها در می آورد و بهانه به دست دشمنان اسلام برای عمیق کردن اختلافات دینی و مذهبی و برادر کشی می دهد.

انصاری ادامه داد: نگاهی به برخی از این شبکه های بنام شیعه و سنی بیاندازید و بدانید بی تردید برنامه های آنها ریشه در برنامه های استعماری دارند، کمااینکه پایگاه آنها نیز در کشورهای استعمارگر است. اینها می خواهند به نام شیعه نفرت در دل سنی و به نام سنی نفرت در دل شیعه بیندازند. آنها می خواهند میان ما اختلاف بیفکنند و در امان به چپاول منابع ما بپردازند.

وی وظیفه نخبگان و اندیشمندان بسیار سنگین دانست و افزود: باید جهاد و خیزش مشترکی میان علمای شیعه و سنی علیه این اختلاف افکنی آغاز شود و هیچ کس برای ایجاد این جهاد شایسته تر از فرهیختگان آموزش وپرورش، اساتید دانشگاه و علمای حوزه علمیه نیست. ما باید فاطمه(س) را آنگونه که بود از کودکستان و مدارس تا عالی ترین مراحل آموزش بشناسیم و بشناسانیم.

انصاری با تأکید بر این مسئله که زنان ما باید برای داشتن چنین الگویی به خود ببالند اظهار داشت: آیا جفا نیست که ما در جامعه اسلامی با داشتن چنین گوهر تابناک و چراغ درخشانی در گمراهی ها به دنبال الگوها و اسوه های دیگر باشیم؟

وی با آمار طلاق اشاره کرد و افزود: زندگی های بسیاری به خاطر فاصله گرفتن از آموزه های فاطمی از هم پاشیده شده است. فاطمه (س) باید در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی ما حضور دائم و مستمر داشته باشد. در تربیت فرزندان، شوهرداری، مسئولیت های اجتماعی و سیاسی الگوی ما فاطمه است.

انصاری با اشاره به سخنرانی حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد مدینه تأکید داشت: فاطمه در زمانی که بحث دفاع از حق و حیاط اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی و تاریخ بشر است، مانند پیامبر با هیبت پیامبر در حضور مردان و زنان سخنانی ایراد می کند که تمام تاریخ و ارکان عالم را می لرزاند. سخنرانی او مبتنی بر استدلال و احتجاج است و خلیفه زمان را استیضاح می کند.

وی ادامه داد: او با تدبیر بزرگ خود کاری کرد که هیچ کس قادر به انجامش نبود و آن ایجاد تفاوت میان فرق و باطل بدون برهم زدن وحدت در جامعه اسلامی بود. او می دانست حداکثر 95 روز بیشتر فرصت ندارد و باید مسئله خلافت و امامت را برای همگان مشخص نماید. کاری که علی (ع) با همه توان خود نتوانست انجام دهد.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس گفت: فاطمه با بهره گیری از مراسم کفن و دفن خویش این مهم را به انجام رساند. مخفی شدن قبر او منجر به اثبات گوهر حقیقت بود و توانست راه را برای همه بگشاید. فاطمه فاطمه ای است که علی رغم عفتی که داشت در جنگ احد مرهم گذار مجروحان است و در عرصه خیبر سنگر بان در کنار علی است.

وی ادامه داد: فاطمه زهرا(س) زنی است که هر دوشنبه و پنجشنبه برای تجلیل از مقام شامخ حمزه سیدالشهدا و شهیدان احد از مدینه طی طریق می کرد. او مادر شهادت است، دامن او دامن شهید پرور است و زنان جامعه ما باید به شخصیت او فخر کنند.

انصاری با اشاره به ساده زیست بودن حضرت فاطمه زهرا(س) تصریح کرد: حضرت زهرا (س) در شب زفاف پیراهن عروسی خود را در راه خانه شوهر با پیراهن وصله دار تعویض کرد تا بگوید دیگران مقدم اند. آیا سادگی زندگی زهرا و دل کندن او از مادیات در زندگی ما جایی دارد؟

وی به حدیث مشهوری از حضرت صدیقه کبری با مضمون «الجار ثم الدار» اظهار داشت: روایت است که امام حسن مجتبی ایشان را در حال نماز خواندن دید و شاهد بود که او نام تمام همسایگان را یک به یک می آورد و برای آنها دعا می کرد. امام حسن (ع) از مادر پرسید: دعایی برای خودت و ما بفرما. او پاسخ داد اول همسایه بعد خودمان. آیا اگر این منطق فداکارانه را در جامعه ترویج کنیم آیا فقر و گرسنگی و تبعیضی باقی می ماند.

معاون رئیس جمهور در نهایت گفت: خدا را شاکریم که 1335 سال بعد از میلاد آن کوثر بزرگ فرزندی از فرزندان او یعنی امام راحل (س) زاده شد، شخصی که خود خیر کثیر آخر الزمان است. او توانست خیر کثیر را به جامعه بشری ارائه کرده و ایران را از ظلم نجات دهد.

انصاری ادامه داد: او توانست بنیان انقلاب اسلامی را بگذارد و احیای تفکر دینی را عصر بی دینی و فرار از معنویت برای مردم به ارمغان آورد. او توانست با تکیه بر فرهنگ فاطمی بین آسمان و زمین آشتی و بین سیاست و دیانت عینیت برقرار کند. امام خمینی (س) به نام فاطمه توانست بنیان انقلابی انسان ساز بگذارد.

وی همچنین تصریح کرد: علی رغم همه آنچه که گفته شد راه امام و اندیشه او هنوز هم ناشناخته است. به اعتقاد بنده دوای درد جامعه اسلامی بازگشت به خانه فاطمه و بازگشت به خانه امام و اندیشه سیاسی اوست. امامی که جنبه اجتماعی اسلام را به روی ما گشود و ذلت ها و ترس ها را فروریخت و برادری و همبستگی مسلمانان را به ایران برگرداند. امامی که امروز بیش از دیروز به او نیازمندیم و نظام او به عنوان بزرگترین دستاورد و میراث در میان ماست.

انصاری گفت: امیدواریم بتوانیم این نظام را با آگاهی مردم و توجه به مکتب سیاسی امام و مکتب فاطمی و تقویت نظامی که او براساس ارزش های دینی، تئوری امامت و ولایت فقیه بنیان نهاد به سر منزل مقصود برسانیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.