«اسدالله بادامچیان» خانه احزاب را بدنام خوانده بود و حالا «حسن غفوری‌فرد» هم از «زیاده‌طلبی‌هایی سخن گفته که مانع توافق برای راه‌اندازی خانه احزاب‌ است. این عضو شورای مرکزی موتلفه درباره اینکه منظورش از زیاده‌خواهی چیست و زیاده‌خواهان کیستند توضیح نداده است. پیش از این «بادامچیان» دیگر عضو موتلفه که بیشترین موضع‌گیری را تاکنون علیه خانه احزاب داشته گفته بود: «جمع‌شدن اصلاح‌طلبان و اصولگرایان باهم زیر یک سقف امکان‌پذیر نیست.»
برای تشکیل مجمع عمومی خانه احزاب باید حد نصاب امضاها به 70 برسد و تاکنون نزدیک به 50 امضا جمع‌آوری شده اما اصولگرایانی از جنس موتلفه می‌گویند که تاکنون درخواست تشکیل مجمع عمومی را امضا نکرده و نخواهند کرد. «حسن غفوری‌فرد» در حاشیه مراسم تشییع والده اسدالله بادامچیان درباره اینکه چرا مجمع و هیات‌رییسه خانه احزاب تشکیل نمی‌شود، گفته ‌است: «برخی تنش‌ها و دغدغه‌ها میان احزاب وجود دارد که باعث به تعویق‌افتادن این جلسه شده است که باید حل‌وفصل شود. هنوز به توافق نهایی نرسیده‌ایم که جلسه برگزار شود و یکی از نگرانی‌های بنده هم از این است که جلسه تشکیل شود و دچار تنش گردد.» او گفته است در دوره چهارم موضوعاتی نظیر صحت در انتخابات، یک‌جانبه‌گرایی و موضوعاتی غیرصنفی از سوی برخی احزاب مطرح شد که نقض غرض صورت گرفت و دیگر همه طیف‌ها در کنار هم حضور نداشته‌اند که درنهایت کار به سرانجام نرسید.»
«رسول منتجب‌نیا» قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با «شرق» و در تشریح دلیل مخالفت برخی اصولگرایان با بازگشایی خانه احزاب می‌گوید: «تصورم این است که اصولگرایان با اصل راه‌اندازی خانه احزاب چون پایگاهی برای تقویت احزاب است و آنها هم منتفع می‌شوند موافقند اما مشکلی که دارند این است که حس می‌کنند، در اقلیت قرار می‌گیرند و اصلاح‌طلبان اکثریت پیدا می‌کنند و برنده شورای مرکزی می‌شوند و امور به دست اصلاح‌طلبان می‌افتد.» قائم‌مقام حزب اعتماد ملی اضافه می‌کند: «نگرانی آنها از این مساله است و گلایه‌هایی هم کرده‌اند که اصلاح‌طلبان انحصار‌طلبند درحالی که وقتی همه‌چیز بر اساس انتخابات انجام شود و یک جناح بر اساس سازوکار دموکراسی، اقلیت شد باید تابع اکثریت باشد.» دغدغه اصولگرایان در شرایطی است که «امرلله شیخانی» عضو کمیته اجرایی احیای خانه احزاب روز یکشنبه به «شرق» گفته‌ بود: «این دغدغه خود ما نیز هست که همه طیف‌های سیاسی حتما سهمی برابر در شورای مرکزی داشته باشند و به‌دنبال سازوکاری هستیم که این رخداد را تضمین کند.» «منتجب‌نیا» درباره اینکه چرا با وجود چنین تضمینی، اصولگرایان همچنان ساز مخالف می‌زنند، می‌گوید: «اگرچه معتقدم این برخلاف دموکراسی است اما باید بهانه‌ها را از آنها گرفت. اگر بهانه دیگری هست من خبر ندارم،» «منتجب‌نیا» همچنین در پاسخ به این سوال که چرا «بادامچیان» خانه احزاب را «بدنام» خوانده، می‌گوید: «احتمالا به این علت که خانه احزاب در اختیار اصولگراها نبوده، موردعلاقه‌شان نیست و بدنام است و باید از این تهمت‌ها بزنند، درحالی‌که اگر در اختیار اصولگراها بود خیلی خوشنام و مقدس بود. چون خانه احزاب هیچ‌‌گاه در انحصار آنها نبوده از این صحبت‌ها می‌کنند.» خانه احزاب در دولت «احمدی‌نژاد» از سوی وزارت کشور وقت، غیرقانونی اعلام شد و به محاق رفت. با روی‌کارآمدن دولت تدبیر و امید وزیر کشور جلسه‌ای با حضور نمایندگان برخی احزاب تشکیل داد و نسبت به راه‌اندازی مجدد خانه احزاب ابراز تمایل کرد. بعد از آن«حسن غفوری‌فرد» و«موسوی تبریزی» به نمایندگی؛ برآن شدند تا دعوتنامه‌هایی برای احزاب ارسال کنند. دعوتنامه‌ها به‌گفته «غفوری‌فرد» آماده اما هنوز ارسال نشده است. او دیروز گفته به‌دنبال این هستیم که این جلسه در فضایی آرام و بدون تنش شکل بگیرد.

منبع: شرق

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.