دهم فروردین یادآور عروج مرجع عالیقدر تشیع و جاودانه مرد بروجرد، آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی است؛ عالمی فرزانه که آثار و حضور پر بارش نقطه عطفی برای پیشرفت حوزه علمیه قم به شمار می رفت و توسعه مکتب تشیع در یک برهه زمانی مرهون زحمات اوست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، سید حسین بروجردی در سال 1292 هجری قمری برابر با 1254 هجری خورشیدی در شهر بروجرد و در خانه ای از سادات طباطبایی چشم به جهان گشود. پدر وی عالمی والا مقام بود که نسبش به امام حسن مجتبی(ع) می رسید.
سید حسین بروجردی دروس مقدماتی خود را در شهر بروجرد سپری کرد و در 18 سالگی برای فراگیری سطوح عالیه و خارج وارد حوزه علمیه اصفهان شد و در محضر آیت الله ابوالمعالی، سطوح فقه و اصول و ادبیات عرب را گذراند و برای حکمت، فلسفه، کلام و منطق از محضر استادان به نامی چون حکیم قشقائی و حکیم کاشانی بهره جست.
آیت الله بروجردی پس از هشت سال اقامت در اصفهان برای ادامه تحصیل رهسپار نجف اشرف شد و از محضر آخوند خراسانی، علامه یزدی و آقا شریعت اصفهانی کسب علم کرد.
آیت الله بروجردی پس از کسب اجازه اجتهاد از اساتید مختلف، دارای شش فقره اجازه روایتی از علمای طراز اول نجف شد. وی در 30 سالگی به عنوان یکی از استادان برجسته حوزه نجف به تدریس پرداخت و پس از 10 سال اقامت در نجف به بروجرد بازگشت و به مدت 30 سال در حوزه علمیه بروجرد به تدریس و تألیف مشغول شد.
در همین مدت عده زیادی از علمای قم و تهران از وی درخواست اقامت و تدریس در حوزه علمیه قم را داشتند.
او با دعوت آیات عظام حائری یزدی، سید صدرالدین صدر، امام خمینی(س) و دیگر علما به قم آمد و 17 سال در این شهر زندگی کرد.
پس از درگذشت آیت الله حائری یزدی اداره و سرپرستی حوزه علمیه قم بر عهده آیت ا... بروجردی قرار گرفت و او با همکاری استادان و علمای حوزه بر رونق علمی آن افزود. دیری نگذشت که طلاب و مشتاقان زیادی به حوزه علمیه آمدند و این مرکز تبدیل به پایگاهی مهم برای نشر معارف مکتب تشیع به سراسر جهان شد.
این مرجع بزرگ با تربیت و آموزش طلاب و اعزام آنها به نقاط مختلف دنیا و تأسیس مراکز اسلامی در ترویج و گسترش مکتب تشیع نقش بسزایی داشت.
از آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی آثار گرانبهایی به یادگار مانده که از آن جمله می توان به: حاشیه علی کفایه الاصول، المهدی فی کتب اهل السنه، الآثار المنظومه، انیس المقلدین، مجمع الفروع، مناسک الحج، جامع احادیث الشیعه، مستدرک فهرست منتخب الدین، تجرید اسانید الامانی و تجرید اسانید الاستبصار اشاره کرد.
از جمله خدمات ایشان به اسلام ایجاد ابنیه­ های بزرگ مذهبی و تأسیس کتابخانه ها و مدارس بزرگ در ایران و جهان است. وی با شیخ شلتوت مفتی و رییس جامع الازهر ارتباط خوبی داشت و این رابطه منجر به این شد که رییس الازهر کرسی فقه جعفری را در ردیف فقه مذاهب اسلامی قرار دهد.
سرانجام آیت الله طباطبایی بروجردی در 10 فروردین سال 1340 هجری خورشیدی در سن 86 سالگی چشم از جهان فرو بست و در حرم حضرت معصومه(س) در کنار مسجد اعظم قم به خاک سپرده شد. امام خمینی(س) پیرامون در گذشت ایشان می فرمودند:ˈ آقای بروجردی رحمة الله برای عالم اسلام و جامعه مدرسین دیوار بلندی بود که فرو ریخت.ˈ

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.