عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به مهمترین نکات منشور حوزه‌های علمیه امام خمینی(س) گفت: اگرچه مسیرحرکتی حوزه‌های علمیه در این باره رو به جلو است اما در برخی مسائل، آنچه انتظار می‌رفت هنوز محقق نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفت و گو با خبرنگار مهر در قم اظهار داشت: حضرت امام خمینی(س) به عنوان یک شخصیت حوزوی توانست روحانیت تشیع را به جهانیان معرفی کند، در واقع ایشان با نقش آفرینی تاریخی در جریان انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران جهان را با تاثیرگذاری حوزه علمیه شیعه آشنا کردند.

وی ادامه داد: بنابراین منشوری که ایشان خطاب به حوزه‌های علمیه و علما صادر کردند نیز تاثیرگرفته از این نگاه ژرفشان است.

استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با مهمترین نکات منشور حضرت امام تاکید کرد: نکته اول تاثیر دین و نقش علما در مسائل سیاسی و اجتماعی است، درواقع تا قبل از حرکت عظیم ایشان روحانیت و افراد حوزوی نقشی در مسائل اجتماعی یا سیاسی نداشتند و امام خواستار حضور پررنگ این قشر شد.

وی افزود: همچنین نکته مهم دیگر این است که امام همواره روحانیت را ترغیب به توجه به نقش مردم می‌کردند، در واقع ایشان تأکید داشتند که همانگونه که مردم در کنار روحانیت هستند، روحانیت و حوزه‌های علمیه نیز باید درکنار مردم حضور داشته و از نقش مهم آن ها غافل نشود.

توجه امام(س) به فقه عمیق جواهری

وی با تاکید بر اینکه مسئله مهم دیگر توجه امام به فقه عمیق جواهری بود، گفت: در واقع ایشان تاکید داشتند با استناد به این منبع گرانقدر مسائل فقهی باید به صورت عمیق و موشکافانه و با توجه به شرایط زمانی و مکانی بیان شوند.

به گفته غرویان از دیگر تاکیدات بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران در منشور حوزه های علمیه نگاه فعالانه حوزویان به مسائل بین المللی و آنچه در سطح جهانی رخ می دهد است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: امام خمینی(س) نه تنها در شرایط سیاسی و اجتماعی ایران بلکه در حوزه‌های علمیه نیز تحولی عظیم را پایه گذاری کردند، پس از ایشان نیز مقام معظم رهبری این حرکت را ادامه دادند و با سفر به حوزه‌های علمیه سراسر کشور توجه خویش را به این مسئله نشان دادند.

وی اضافه کرد: به طور کلی مسیر حرکت حوزه‌های علمیه با توجه به منشوری که امام صادر کردند مسیر رو به جلویی است اما در برخی از مسائل هنوز به نقطه‌ای که ایشان مدنظرشان بود نرسیده‌ایم.

فراگیری زبان‌های خارجی

حجت الاسلام غرویان تاکید کرد: برای نمونه یکی از مسائلی که باید بیش از گذشته مورد توجه حوزه‌های علمیه باشد توجه به فراگیری زبان‌های خارجی و نه فقط انگلیسی توسط طلاب و روحانیون است، درواقع بسیاری از مبلغین ما در این زمینه مهارت ندارند و باید با تاسیس یک مرکز تخصصی بیش از پیش در این باره فعال بود.

وی افزود: همچنین با وجود ضرورت توجه به فقه و اصول در دروس حوزه اما نباید تنها و تنها در این دو مبحث ماند و باید مسائل پایه‌ای مانند کلام، فلسفه و اصول نیز مورد توجه باشد.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در سفرهایی که خود و سایر اساتید به کشورهای دیگر داشته‌اند شاهد فقر اطلاعاتی مبلغین ایرانی در شناخت سایر ادیان و مذاهب بودند، گفت: مبلغین ما برای معرفی بهتر مذهب تشیع و حوزه‌های علمیه شیعه باید در کنار زبان آموزی و دروس تخصصی خود، به امر شناخت ادیان و مذاهب سایر ملل نیز مبادرت داشته باشند تا آنگونه که باید بتوانند تاثیرگذار باشند و این مسئله خود بیش از پیش نظارت و همت مجموعه حوزه‌های علمیه را می‌طلبد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.