سخنگوی دولت گفت: در جلسه امروز هیئت وزیران مقرر شد توزیع سبدهای کالایی در کنار دیگر پرداخت های یارانه ای سال آینده، حداقل فصلی یک بار انجام شود.

به گزارش جماران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران افزود: البته رئیس جمهور به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ماموریت داده است تا درباره تامین منابع لازم برای توزیع سبدهای کالایی بیش از یکبار در هر فصل هم اقدامات لازم صورت گیرد.

وی تصریح کرد: در جلسه امروز هیئت وزیران در خصوص چگونگی توزیع دو سبد کالا در بهمن و اسفند و شمول افرادی که برای دریافت این دو سبد تعیین شده بودند، مصوبه ای داشتیم که دانشجویان متاهل، ‌طلاب، خبرنگاران و هنرمندان هم به این جمع اضافه شدند.

سخنگوی دولت افزود: در جلسه امروز هیئت وزیران درباره موضوع توسعه شبکه ریلی کشور و قطار شهری هم گزارش هایی دریافت شد.

نوبخت در ادامه گفت: در سال 93 بیش از 1500 میلیارد تومان از یک ردیف درآمد هزینه برای توسعه زیرساخت های ریلی کشور و 500 میلیارد تومان هم در خصوص راهداری و بهسازی جاده های کشور اختصاص یافته است.

معون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره سهم بازنشستگان از سبد کالا گفت:‌ سبد کالا را به همه شاغلان و بازنشستگان دولت، نیروهای مسلح، کارمندان رسمی، پیمانی و قراردادی، کارگران و سرپرستان خانوار و آنهایی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند، پرداخت می‌کنیم.

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره امکان تخصیص ارز به دانشجویان بورس خارج از کشور در لایحه بودجه گفت: اینها در بودجه دیده نمی‌شود و در این باره گشایش در کشور ایجاد شده است.

نوبخت در پاسخ به سوالی در خصوص سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: هر زمانی که این سازمان را مجدد احیا کنیم در خصوص سازوکارهای چابک سازی آن اطلاع رسانی خواهیم کرد چرا که معتقدیم این سازمان باید به نسبت گذشته چابک تر شود.

اختصاص 450 میلیارد تومان برای توسعه روستاها در لایحه 93

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به اختصاص 450 میلیارد تومان برای توسعه روستاها در لایحه 93 گفت: در دفتر توسعه روستاها برای سال آینده در لایحه بودجه 450 میلیارد تومان پیش بینی کرده ایم.

وی گفت: در لایحه بودجه سال آینده 200 میلیارد تومان برای توسعه جاده های روستایی و 250 میلیارد تومان برای توسعه آب روستاها در این دفتر تصویب شده است که می تواند با اولویت میان مناطق کمتر برخوردار توزیع شود.

محمدباقر نوبخت افزود: همچنین عنوان دفتر مناطق محروم در ریاست جمهوری به دفتر توسعه روستاها تغییر یافته است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره نگرش و منش دولت در تنظیم لایحه بودجه 93 اظهار داشت: ما امیدواریم دست مسئولان اقتصادی کشور با توجه به گشایش های اعتباری و منابع ارزی در سال 93 باز باشد اما ما بودجه را بر اساس این گشایش ها تنظیم نکرده ایم و مبالغی که در بحث نفت، (چه مقدار فروش و چه میعانات گازی) در نظر گرفته شد با توجه به شرایط تحریم کنونی بوده است.

وی خاطر نشان کرد: بر همین اساس 120 هزار بشکه در روز برای میعانات گازی در نظر گرفتیم که مخصوص پتروشیمی است و در این بخش به صادرات تاکیدی نداشتیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: امیدواریم در سال آینده منابع بیشتری در مقایسه با امسال داشته باشیم اما در تنظیم لایحه بودجه 93 خوشبینی نکردیم و محتاط بودیم.

نوبخت گفت: سقف بودجه عمومی سال 93 از امسال 7 و 3 دهم درصد کمتر است و به همین دلیل اعتبارات برخی طرح ها کم شد و برخی نمایندگان شریف مجلس شورای اسلامی مکدر شدند اما باید قبول کنیم که کشور در حال ایستادگی رودر روی برخی دولت های بزرگ است.

وی ادامه داد: ما باید به گونه ای سقف بودجه را می بستیم که با اقتصاد مقاومتی منافات نداشته باشد.

سخنگوی دولت یادآور شد: برخی نمایندگان ممکن است استناد کنند میزان عددی که در سال 93 پیشنهاد داده ایم نسبت به قانون 92 کمتر است که در توضیح باید گفت قانون بودجه 92 بر اساس 210 هزار میلیارد تومان طراحی شد ضمن اینکه قانون سال 92 در بودجه در حد 130 هزار میلیارد تومان عملکرد خواهد داشت.

وی ادامه داد: ما می توانستیم همان 56 هزار میلیارد تومان را 100 هزار میلیارد تومان دیگر اضافه و توزیع کنیم اما امکان تخصیص نبود.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جهمور افزود: تخصیصی که برای طرح های عمرانی است در حدود 15 درصد است.

وی گفت: باید اجازه داد تا دولت شفاف عمل کند و در این خصوص رسانه های جمعی می توانند در جهت اطلاع رسانی واقعی به مردم کمک کنند تا دولت هم بتواند صادق و شفاف عمل کند.

نوبخت ادامه داد: طبیعی است که در این لایحه، بودجه دستگاهی کاهش و بودجه دستگاهی دیگر افزایش یابد و دستگاه هایی که با کاهش بودجه مواجه شده اند نباید گله کنند و باید شرایط تحریم را درک کنند.

سخنگوی دولت گفت: ما توان تولید چهار میلیون بشکه نفت را داریم اما یک میلیون تولید می کنیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از مقاومت ها،‌ مقاوم کردن اقتصاد است و شرایط کنونی ما با شرایط عادی تفاوت دارد و اینجاست که از اصحاب رسانه می خواهیم واقع بینانه عمل کنند.

سال آینده وام خارجی نخواهیم داشت

سخنگوی دولت همچنین در بخش دیگری از سخنانش به خبرنگاران گفت: سال آینده وام خارجی دریافت نخواهیم کرد اما تسهیلات خارجی فاینانس خواهیم داشت.

نوبخت افزود: در بحث تسهیلات خارجی فاینانس 35 میلیارد دلار در لایحه بودجه 93 پیش بینی کرده ایم و این عدد می تواند به عدد اعتبارات عمرانی کمک کند تا سال آینده گشایشی در این بخش حاصل شود.

وی گفت: اکنون امکان اجرای 20 طرح بزرگ با تسهیلات خارجی فاینانس در این ماه و ماه آینده فراهم است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در خصوص واگذاری اوراق مشارکت و میزان بودجه اختصاص یافته برای فروش سهام کارخانجات افزود: 7 هزار میلیارد تومان برای فروش سهام کارخانجات در راستای سیاست های اصل 44، سه هزار میلیارد تومان برای اوراق مشارکت و 3 هزار میلیارد تومان اوراق مربوط به خزانه اسلامی پیش بینی شده است.

وی گفت: در بحث فروش سهام خارجی این مبلغ در سال گذشته 37 هزار میلیارد تومان بود که ما آن را به 7 هزار میلیارد تومان تقلیل دادیم چراکه اعتقاد داریم نباید به موضوع واگذاری سهام کارخانجات به عنوان رویکرد تامین مالی برای دولت نگریست و باید به 8 هدف ابلاغی در سیاست های اصل 44 قانون اساسی در جهت افزایش بهره وری توجه کرد.

سخنگوی دولت افزود: اگر قرار باشد به این موضوع به امری برای درآمدزایی دولت توجه کنیم باید به شرکت های دولتی چوب حراج بزنیم همان کاری که در گذشته انجام و به بخش خصوصی داده و بخشی به عنوان رد دیون مطرح شد.

نوبخت اضافه کرد: درخصوص انتشار اوراق مشارکت هم تصمیم گرفتیم تقلیلی صورت دهیم چراکه این اقدام به نوعی استفاده از تسهیلات داخل است که باید بعدا بازپرداخت شود و ما باید بجای استفاده از اوراق به مالیات ها و منابع داخلی تمرکز کنیم.

سال 93 به دستگاه های کشور اجازه استخدام داده شده است

نوبخت گفت: قانون به دستگاه های کشور اجازه استخدام را در ذیل سقف مصوب اعتباراتشان داده است. توقفی برای استخدام ها داشتیم اما برای سال آینده به دستگاه ها اعلام شد نیاز به نیروی انسانیشان را به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و همچنین معاونت توسعه منابع انسانی اعلام کنند تا زمینه استخدام فراهم شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس دستگاه ها در سال 93 می توانند کمبود نیروی انسانی را از طریق فراخوان عمومی تامین کنند.

رتبه اول خوزستان در اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای

سخنگوی دولت گفت: در لایحه بودجه سال آینده سهم استان خوزستان در اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، 10 درصد اعتبارات این بخش است و این استان در رتبه‌بندی استان‌ها مقام نخست را دارد.

محمدباقر نوبخت افزود: از نمایندگان فهیم این استان تقاضا داریم به منطقی که در لایحه بودجه مبنی بر اولویت دادن به طرح های با پیشرفت فیزیکی بیش از 80 درصد و متمرکز نشدن روی طرح‌های با پیشرفت فیزیکی زیر 20 درصد یا 20 تا 80 درصد توجه کنند و این منطق پذیرفتنی است. البته طبیعی است که نمایندگان مناطقی که طرح‌های آنها اعتبارات کمتری می‌گیرد، اعتراض کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.