یازدهم مردادماه سالروز انتقال امام از بازداشتگاه عشرت آباد به منزلی محصور در داودیه و سپس باغ روغنی در قیطیریه است.

به گزارش جماران، پس از دستگیری حضرت امام خمینی‌(س) و رویداد واقعه 15 خرداد 1342، تعدادی از علما و مراجع، از قم، مشهد و دیگر شهرها راهی تهران شده و ضمن تهیه نامه‌ای مبنی بر تأیید مرجعیت ایشان خواستار آزادی حضرت امام گردیدند.

تعدادی از مراجع عالیقدر تقلید و علمای اعلام که در این حرکت شرکت داشتند عبارتند از: سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی، مرتضی حائری یزدی، سیدمحمدهادی میلانی، سیدعلی بهبهانی، خادمی، جزائری، خسروشاهی، روح‌الله کمالوند، محمد صدوقی، سیدروح‌اللَّه خاتمی، سیدمرتضی پسندیده، اکبر هاشمی رفسنجانی، صدرالدین حائری شیرازی، ابراهیم امینی و.... این حرکت و نیز ادامه اعتراضات مردمی در پی دستگیری حضرت امام، رژیم را به در پیش گرفتن سیاست آرام سازی و تشنج زدایی وادار کرد و با حرکتی نمایشی در صدد برآمد با آزاد نمایی رهبر نهضت اسلامی ایران، خشم‌ها را فرو نشاند.

دستگیری و زندانی کردن حضرت امام خمینی(س) در سحرگاه 15 خرداد 1342 و وقایع و حوادث حاصل از آن و بازتاب های داخلی و خارجی آن نقشه های رژیم شاه را نقش بر آب کرد؛ تا آنجا که مجبور شد برای رهایی از این مخمصه دست به ترفند جدیدی بزند و به دنبال آن در 11 مرداد 1342 امام را از زندان آزاد و به خانه ای در داوودیه منتقل کرد.

استقبال غیر قابل باور مردم از این آزادی ظاهری و هجوم برای دیدار حضرت امام بار دیگر باعث عکس العمل رژیم شاه شد و از تاریخ 15 مرداد 1342 حضرت امام به منزل آقای روغنی در قیطریه نقل مکان داده شد و تا روز آزادی(16 فروردین 1343) در ابن خانه تقریبا در حصر به سر می بردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.