امام خمینی می فرمایند: ما باید این طبقه از مردم را برای خاطر خدا و برای حفظ حیثیت جمهوری اسلامی‏ حفظ بکنیم. در همه قشرها در همه کارها با آنها خوش‌رفتاری کنید. یک وقت خدای نخواسته یکی را کار دارد بیاید در آنجا، فراش راهش ندهد، یا مدتی معطل بشود یا توی اتاق نگذارند بیاید، اینها این طور نباشد. اینها کارهایی بود که بر خلاف رضای خدا بود و سابق می‏‌کردند، شما باید عکسش باشد. این یک مسئله است که راجع به همه کارهایی که شما می‏‌کنید متوجه باشید که خدا حاضر است در همه جا، و متوجه همه مسائل هست و ثبت می‌‏شود کارهای ما و پیش خدا می‏‌رود، بعدها، یعنی درقیامت پیش خودمان هم باز می‏‌شود اعمال‌مان.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، رهبر کبیر انقلاب در دیدار خود با استانداران کشور در سال 1364، درباره اهتمام مسئولین کشور در برگزاری انتخابات صحیح، فارغ از همه صحبت‌ها و حرف‌های دشمنان، بیان فرمودند: از خدای تبارک و تعالی توفیق همه آقایان را و همه خدمتگزارها را می‏‌خواهم که به این ملت مظلوم برای خاطر خدا خدمت کنند. در قضیه استانداران و آن‌هایی که توابع آن‌ها هستند، دو مطلب را می‏‌خواهم عرض کنم. یکی اینکه توجه دارند آقایان که تا ملت در کار نباشد، نه از دولت و نه از استانداران کاری نمی‏‌آید. یعنی، همه دستگاه‌های دولتی به استثنای ملت کاری از او نمی‌‏آید. از این جهت همه‌مان و شما آقایان همه و آنهایی که در اختیار شما هستند، همه باید کوشش بکنید که رضایت مردم را جلب بکنید در همه امور. در سابق مردم نه دولت را از خودشان می‌‏دانستند، نه انتخابات را از خودشان می‌‏دانستند، نه همه رؤسا را، هیچ کدام را از خودشان نمی‌‏دانستند، جدا می‏‌دانستند. ولهذا نه شرکت می‏‌کردند به طوری که باید، مگر آنجایی که فشار و این‌ها بود، و نه در مشکلات با دولت هیچ وقت همراهی نمی‌کردند. اگر کارشکنی نمی‏‌کردند، همراهی نمی‌کردند. شما مطمئن باشید که در این مشکلاتی که برای کشور ما پیدا شد ـ بعد از پیروزی ـ که یک مشکلاتی بود که هر دولتی را کمرش را خم می‏‌کرد، اینکه دولت ایستاده است و به خوبی دارد عمل می‌‏کند برای این است که مردم هستند، کمک مردم است، هر جا هر نقیصه‏‌ای پیدا می‌‏شود مردم دنبالش هستند، برای رفعش دنبالش هستند. امروز مردم این طور نیست که دولت را از خودشان جدا بدانند یا انتخابات را انتخابات فرمایشی بدانند و از غیر بدانند. امروز مردم می‏‌دانند که دولت از خودشان است و انتخابات هم از خودشان است.

لزوم خدمت نمودن مسئولان به مردم

شما باید کوشش کنید که این چیزی که الآن در ذهن مردم هست، که دولت را از خودشان می‏‌دانند و انتخابات را از خودشان می‌‏دانند، این از دل آنها بیرون نرود. یعنی، شما در طول خدمتی که انجام می‏‌دهید خدای تبارک و تعالی را در نظر داشته باشید. شما مسئول هستید پیش خدا. فردا از شما سؤال می‌‏شود. اینجا هم بر فرض اینکه بتوانید یک چیزی را خدای نخواسته عمل کنید و مخفی نگه دارید، پیش خدا مخفی نیست، پیش ملائکة‌الله مخفی نیست، یک روزی به آن می‌‏رسد انسان. از این جهت نسبت به مردم هر چی مردم ضعیفترند بیشتر، عکس سابق که هر چی قویتر بودند، با خان‌ها رفتارشان چطور بود، با مثلاً آنهایی که دارا بودند چطور بود، با سرمایه‌دارها چه جور بود، با مردم ضعیف هیچی. شما عکس کنید مسئله را، یعنی آن طوری که با مردم ضعیف و مستضعف و محروم رفتار می‏‌کنید، بهتر باشد از آنی که با دیگران رفتار می‏‌کنید، با همه خوب، اما اینها دل‌ شکسته‌‏اند اینها محروم بودند در طول تاریخ، اینها زحمت دیدند، اینها در انقلاب خدمت کردند، اینها امروز جوان‌های‌شان را می‏‌دهند، آن طبقه مرفه اگر هم باشد کمی از آنها داخل این امور هستند، خیلی نیستند. بنابراین ما باید این طبقه از مردم را برای خاطر خدا و برای حفظ حیثیت جمهوری اسلامی‏ حفظ بکنیم. در همه قشرها در همه کارها با آنها خوش‌رفتاری کنید. یک وقت خدای نخواسته یکی را کار دارد بیاید در آنجا، فراش راهش ندهد، یا مدتی معطل بشود یا توی اتاق نگذارند بیاید، اینها این طور نباشد. اینها کارهایی بود که بر خلاف رضای خدا بود و سابق می‏‌کردند، شما باید عکسش باشد. این یک مسئله است که راجع به همه کارهایی که شما می‏‌کنید متوجه باشید که خدا حاضر است در همه جا، و متوجه همه مسائل هست و ثبت می‌‏شود کارهای ما و پیش خدا می‏‌رود، بعدها، یعنی درقیامت پیش خودمان هم باز می‏‌شود اعمال‌مان. ازاین جهت‏ این یک سفارش است که عرض می‌‏کنم.

توصیه به حُسن اجرای انتخابات

ما خودمان بین خودمان و خدای تبارک و تعالی باید فکر بکنیم که شما مسئول این مسئله هستید، هم مسئول کار خودتان و هم مسئول مسئولین دیگری که تحت نظر شما هستند هستید، که جریان انتخابات یک جریان صحیح باشد. هیچ کس در انتخابات بر دیگری مقدم نیست، همه افراد ملت یک جور هستند در انتخابات، یعنی همان آدمی ‏که یک کار کوچکی انجام می‏‌دهد با آن کسی که در رأس همه امور هست در باب انتخابات هیچ با هم فرقی ندارند، این یک رأی دارد، آن هم یک رأی دارد. این یک جور باید با او عمل بشود، با آن هم یک جور عمل بشود. بنابراین، توجه به اینکه انتخابات جوری باشد که مردم‏‌پسند باشد، نه جوری باشد که فرض کن خان‏‌پسند باشد، ما او را می‏‌خواهیم. مردم‏‌پسند باشد، یعنی مردم احساس بکنند به این‌که مسئله انتخابات به آن طوری که قانون انتخابات گفته است، به آن طوری که اسلام می‌‏خواهد دارد عمل می‌‏شود. عمل مال شماست، قانون یک ثبتی است که می‌‏شود، یک وظیفه‏‌ای تعیین می‌کند، لکن آنی که مهم است در مقام عمل است. مقام عمل جوری باشد که تطبیق بکند با قانون، و مردم راضی باشند در عمل. و توجه به این معنا هم از لازمات است که توجه بکنید که اخلال‌گرها نیایند خرابکاری بکنند. بلااشکال در زمان انتخابات یک دسته اخلالگر هم پیدا می‌‏شوند که می‏‌خواهند خدشه‌دار بکنند و می‏‌خواهند هیاهو بکنند، این کارها را بکنند. این را با شدت جلویش را بگیرند که اخلال نکنند. باید آرام هر که می‏‌آید رأیش را آرام بدهد. کسی بیاید مثلاً نزدیک صندوق باشد بخواهد که اخلال بکند، یا کسانی باشند که در نزدیک صندوق بخواهند به مردم بگویند به این رأی بدهید دیگر این کارها نیست. تبلیغات که هرکس کرده است در موارد خودش یک حدودی دارد، می‏‌کند. آنجا دیگر جای این حرف نیست که آنجا بایستند و بگویند فلانی خوب است، فلانی بد است. این حرفها همه‌اش باید جلوگیری بشود تا ان‏شاءاللّه‏ یک انتخابات خوبی داشته ‏باشیم. و من امیدوارم که موفق بشوید در این امر، و مردم هم حاضرند در انتخابات، حاضر می‏‌شوند در انتخابات، برای اینکه مردم، کشور را حالا از خودشان می‌‏دانند و می‏‌دانند که سرنوشت کشور با انتخابات است. این طور نیست که حالا بگویند ما انتخاب کنیم برای کی. انتخاب می‏‌کنند برای خودشان. پیشتر این حرف بود که خوب، به ما چه ربط دارد انتخابات، به ما کاری ندارند، آنها به مصالح ما کاری ندارند. اما امروز این حرف نیست، مردم شرکت می‏‌کنند و من امیدوارم که هرچه بیشتر شرکت بکنند در انتخابات. این وظیفه‌‏ای است الهی، وظیفه‏‌ای است ملی، وظیفه‏‌ای است انسانی، وظیفه‌‏ای است که ما باید عمل به آن بکنیم، همه مان باید در انتخابات شرکت بکنیم. شما باید در حسن جریان انتخابات جدیت بکنید، و مردم هم ان‏شاءاللّه‏ وارد بشوند و رأی بدهند. و شما منتظر این نباشید که انتخاباتی که می‏‌کنید بعدها به شما چیزی نگویند، ولو می‏‌گویند این معلوم است، یعنی به شما نه، به همه می‏‌گویند، «نه، انتخابات چیزی نبود و مردم هم نرفتند و مردم چه نکردند» و از این مسائل گفته می‏‌شود، لکن ما باید راه خودمان را پیش بگیریم.

منبع: صحیفه امام، ج 18، صص 378

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.