آیت‌الله توسلی دارای ویژگی‌های مبارزاتی حضرت امام بود. ایشان دارای مقام علمی بود که می‌توانست مبانی فقهی و اصولی و علمی امام را برای کسانی که می‌خواستند تبیین کند و توضیح دهد. وی از شاگردهای امام بود و از نظر روحی آن گونه پرورش یافته بود که خصلت‌های امام را در ظلم ستیزی و حمایت از محرومین به خوبی اجرا می‌کرد.

مرحوم آیت الله محمد رضا توسلی برجسته ترین چهره دفتر حضرت امام خمینی بود،که تاریخ پر افتخار پنجاه ساله را در رکاب آن حضرت برای خود رقم زد؛و لحظه های عمر خویش را در کنار مظهر زیباترین فضیلت ها و مکارم اخلاق گذراند و جان خود را با اندیشه ناب و زلال معنویت او سیراب کرد.آیت الله توسلی کرامت حقیقی را در معنویت و رهایی و نفی وابستگی به مظاهر مادی و تجملات و دنیا طلبی جستجو کرد.دلدادگی،وفاداری،زهد،اعتدال،دلسوزی،محبت و شجاعت از ویژگی های اخلاقی اوبود که تا پایان عمر بر آنها اصرار ورزید. سخن گفتن از اسوه وفاداری کاری است بس دشوار،اما به منظور حق گذاری به آن عزیز از دست رفته و آشنایی آیندگان با سیر و اندیشه یاران امام، در گفتگوهایی با دوستداران مرحوم آیت الله توسلی و یاران و نزدیکان امام خمینی (س) ،تلاش شده که گوشه ای از زندگی این یار "همیشه با امام " را بازگو کنیم .این گفتگو ها و نوشتار ها که در روزهای پس از رحلت ایشان انجام شد ، به مناسبت دومین سالروز در گذشت ایشان -27 بهمن - از نظر تان می گذرد :

حجت الاسلام و المسلمین سید علی اکبر محتشمی پور : قبل از انقلاب در بیت حضرت امام چهره‌ها و شخصیت‌هایی بودند مانند مرحوم آیت‌الله توسلی و جناب آقای رسولی محلاتی که خیلی فعال بودند. هر چند که شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی محوریت امور را بر عهده داشت و مسایل زیر نظر ایشان شکل می‌گرفت، امّا مرحوم آیت‌الله توسلی در دفتر امام در دو بخش فعالیت داشت. یک بخش حوزوی و ارتباطات حوزه با حضرت امام و در بخش دیگر مربوط به مسایل مبارزاتی و سیاسی. در حوزه عملیه نیز سلسله کارهای مبارزاتی و سیاسی وجود داشت که برخی از یاران و شاگردان امام نسبت به آن فعال بودند. بعد از 15 خرداد رژیم شاه تصمیم داشت که حضرت امام را اعدام کند، و حکم اعدام را هم صادر کرد. لذا عده‌ای بسیار زیاد از علما و شاگردان برجسته حضرت امام فعال شدند و شخصیت‌ها، مراجع، مجتهدان سراسر ایران را دعوت کردند تا به تهران بیایند در اعتراض به دستگیری و احکامی را که رژیم شاه می‌خواست بر علیه امام صادر بکند، قیام کنند. یکی از افرادی که در این حوزه مبارزاتی و سیاستی علاوه بر کارهای مربوط به امور مدیریت بیت امام هم فعال بود آیت‌الله توسلی بود.این نشان‌‌دهنده میزان تعهد بالای آیت‌الله توسلی به افکار و اندیشه‌های سیاسی و مبارزاتی و انقلابی حضرت امام بود، که هم التزام به فعالیت‌های علمی و حوزوی امام داشت و هم التزام و اعتقاد عملی به اندیشه‌های سیاسی و مبارزاتی حضرت امام در عرصه مبارزات. ایشان از جمله افرادی بود که بعد از تبعید امام به نجف، به نجف رفت و حضرت امام مصلحت دانستند که ایشان در ایران حضور داشته باشند و در واقع چهره‌ای مؤثر بودند. یکی از ویژگی‌های آیت‌الله توسلی آن باور و اعتقاد و تعصب ایشان نسبت به اندیشه‌های حضرت امام بود و موجب تحرک خیلی شدید در عرصه مختلف از جمله مسایل مبارزاتی می‌شد.اگر بخواهیم دو یا سه نفر را در بیت امام نام ببریم که خیلی نزدیک به امام بودند شاخص‌ترین آنها آیت‌الله توسلی بود. ایشان بسیار متواضعانه برخورد می‌کرد و دلسوز نسبت به محرومین جامعه بود که محرومین جامعه به راحتی می‌توانستند با ایشان تماس بگیرند و ایشان هم حلقه وصل بین آنها و امام می‌شد.ایشان دائماً در صحبت‌هایش راجع به حفظ حیثیت و آبروی افراد و اشخاص در برابر تهمت‌ها، دروغ‌ها و افتراع‌هایی که در روزنامه‌ها و یا بعضی از دستگاه‌ها به شخصیت‌های انقلابی و مردم عادی داده می‌شد هشدار می‌کرد.
اصلاً ایشان با جان خودش بازی می‌کرد و نمی‌توانست تحمل کند نسبت به ظلمی که به برخی شخصیت‌های انقلابی صورت می‌گیرد. البته این خصلت حضرت امام بود و آیت‌الله توسلی آن را به خوبی آموخته بود. از ویژگی‌های آیت‌الله توسلی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: آیت‌الله توسلی دارای ویژگی‌های مبارزاتی حضرت امام بود. ایشان دارای مقام علمی بود که می‌توانست مبانی فقهی و اصولی و علمی امام را برای کسانی که می‌خواستند تبیین کند و توضیح دهد. وی از شاگردهای امام بود و از نظر روحی آن گونه پرورش یافته بود که خصلت‌های امام را در ظلم ستیزی و حمایت از محرومین به خوبی اجرا می‌کرد. ایشان حلقه وصلی بین مردم با امام بود به ویژه خانواده‌های شهدای انقلاب. وی یکی از وفادارترین یاران امام بود روحش شاد.


انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.