انتخاب گزینشی از سخنان امام به گونه یی است که تحریف معنوی جدی در محتوا و کلام حضرت امام ایجاد شده است/رفتار یکسویه صدا و سیما و همفکران آنها در حال نابود کردن ولایت فقیه نیست؟ آیا درست است کلمات امام در آن زمان را با مسائل امروز تطبیق دهند و از آنها استفاده ابزاری کنند؟/ در واقع چهره ای قانون گریز و خشن از امام، به نسلی معرفی می کنند که امام را ندیده اند/ یک جریان خطرناکی این روزها پشت صحنه ماجراست/ صدا و سیما به عمد یا غیر عمد اعتبار سی ساله امام خمینی را مخدوش می کند/ امام می خواست در کشور مردم صاحب حق داشته باشند/من به این جریان کاملا مشکوکم و معتقدم این حرکت بیشتر دشمنانه است تا دوستانه/

در پی پخش سخنرانی های گزینشی از سخنان امام خمینی(س) در دهه فجر و اعتراض بیت حضرت امام به رفتار صدا و سیما، مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون، در گفت و گویی با به گلایه از رفتارهای گزینشی و جفا به حضرت امام و ولایت فقیه پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری درباره انتخاب گزینشی صدا و سیما از سخنان امام خمینی(س) و نمایش چهره خشن از بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: انتخاب گزینشی از سخنان امام به گونه یی است که تحریف معنوی جدی در محتوا و کلام حضرت امام ایجاد شده است. این روندی است که صدا و سیما از مدت ها قبل در پیش گرفته و اخیرا به اوج خود رسیده است. شبیه سازی های ناموجه در استفاده از سخنرانی ها و کلمات و نوشته ها و احکام حضرت امام(س) در موضوعاتی که امروز می خواهند نتیجه گیری دلخواه خود را از آن داشته باشند، صورت گرفته تا جایی که با ماهیت واقعی سخنان امام خمینی متفاوت اساسی دارد. کاری که اکنون در صدا و سیما انجام می شود، استفاده از کلماتی است که به تعبیر ما با یک موضوع اشتراک لفظی دارد؛ چینش گزینشی کلمات در کنار یکدیگر بدون توضیح ابتدا و انتهای یک سخنرانی یا بدون توضیح موضوع آن سخنرانی در حال رخ دادن است. این عمل در تفسیر قرآن، شأن نزول نامیده می شود. گاهی بی توجهی به شان نزول و شبیه سازی های ناموجه نتیجه یی معکوس خواهد داشت.
وی افزود: اگر یک جزء را بزرگ تر از حد خودش یا بریده یی از سایر اجزا ببینید، دین اسلام یک دین وحشتناک و خشن خواهد بود. خطیب نماز جمعه تهران با داشتن لباس روحانیت که معروف به لباس پیامبر است از جایگاه نماز جمعه که جایگاه خاصی است و مظهر مهربانی و رحمت پیغمبر اکرم است، به جای اینکه از این تریبون، مهر و محبت و برادری و صفا به جامعه منتقل کند، با ادبیاتی خشن مردم را خطاب قرار می دهد و گروه ها را متهم می کند. از اینکه دو جوان اعدام شدند، اظهار خوشحالی می کند و به قوه قضاییه دست مریزاد می گوید و خواهان آن است که با سایرین نیز همین رفتار را داشته باشند.

مجید انصاری در مورد منش صدا و سیما در این روزها گفت: صدا و سیما به طور بسیار خطرناک و غیر امانتدارانه از مدت ها پیش، از قالب رسانه ملی خارج شده و به عنوان رسانه یک گروه افراطی به اصطلاح اصولگرا درآمده است. البته همه جریان اصولگرایی کشور این گونه نیست و این جریان افراطی به همان موازاتی که به جریان اصلاح طلبی جفا و ظلم کردند به بخش عظیمی از گروه اصولگرایان نیز جفا کرده اند. در واقع صدا و سیما تبدیل به رسانه یک گروه محدود شده است. من با قاطعیت عرض می کنم به هیچ وجه صدا و سیما نقش رسانه ملی را ایفا نمی کند. از مدت ها قبل از انتخابات هم همین گونه بوده، در انتخابات به اوج خود رسید و اکنون به حد انفجار رسیده است.
انصاری با اشاره به پخش چند برنامه مناظره هشت ماه بعد از انتخابات، گفت: اینها برخلاف موازین عدالت، اخلاق و قانون، یکجانبه و یکطرفه آقای موسوی و طرفدارانش، آقای کروبی و طرفدارانش، تلویحاً آقای هاشمی و افکار ایشان و بسیاری از افراد و احزاب و گروه ها و جریانات را به باد اتهام و تهمت و دروغ پردازی گرفتند. سخنرانی هایی پخش و علیه این افراد مصاحبه می کنند و هیچ فرصتی برای دفاع از خود به آنها نمی دهند. آیا آقای مهندس موسوی که هشت سال نخست وزیر امام در این کشور بوده، اینقدر حق نداشت که بعد از انتخابات یک ساعت به ایشان در حد آقای رسایی، شجونی و آقای ده نمکی اجازه دفاع دهند. وی افزود: از دید آنها اینکه آقای شجونی یک روحانی 80ساله با بدترین ادبیاتی که حتی افراد عادی کوچه و بازار هم شرم دارند این گونه با یکدیگر حرف بزنند صحبت کند، در جهت تنش زدایی است یا در جهت توسعه اخلاق است؟ مگر امام نفرمود صدا و سیما دانشگاه است. آیا این استادان دانشگاه هستند که برای جوانان مملکت ادبیات جدیدی را به ارمغان می آورند؟ در طول یک صحبت عذر می خواهم از تعابیری نسبت به معترضان همچون سگ و الاغ و احمق و نادان و مزدور امریکا و اسرائیل و دزد و غارتگر استفاده می کنند و تهمتی نبوده که نزنند و سخن زشتی نمانده که بر زبان جاری نکنند. آیا اینها در جهت تنش زدایی است؟
وی با انتقاد جدی از رفتارهای صدا و سیما گفت: مثلاً صدا و سیما این روزها یک روشی را انتخاب کرده و یکسری از صحبت هایی را که حضرت امام خمینی(س)در مورد منافقین داشتند به گونه یی دیگر عنوان می کند. حال، منافقین چه کسانی بودند؟ منافقین افرادی بودند که در این مملکت آزاد بودند.نشریه و میتینگ داشتند. کاندیدا معرفی می کردند. به رغم همه این آزادی ها به اسلحه دست بردند و به طور گسترده در تهران ترور کردند.شبیه سازی این افراد، برای برخورد با کسانی که تمام عمرشان در خدمت امام بودند و امروز نیز، هم امام را قبول دارند، هم ولایت فقیه را آیا کار صحیحی است؟ آیا رفتار یکسویه صدا و سیما و همفکران آنها در کیهان و سایر جاها، در حال نابود کردن ولایت فقیه نیست؟ آیا آنها از زاویه دفاع از ولایت فقیه و از زاویه دفاع از خط امام به انتخابات، به رفتار دولت و... اشکالاتی وارد کردند؟ آیا درست است کلمات امام در آن زمان را با مسائل امروز تطبیق دهند و بخواهند از آنها استفاده ابزاری کنند؟


یک جریان خطرناکی این روزها پشت صحنه ماجراست
وی با اشاره به رفتار امام خمینی(س) در سال های پس از جنگ گفت: همه جای دنیا قانونا و عقلا و عرفا مجاز به محدود کردن مجاری آزادی نسبی آن هم در روزهای پس از انقلاب هستند. اما امام در آن زمان با گروه های مختلف مماشات زیادی داشتند جلوی دفتر امام پس از اینکه دولت موقت برکنار شده بود و آقای مهندس بازرگان به عنوان نخست وزیر کنار رفته بودند یکی از پاسداران آنجا اهانتی به مهندس بازرگان کرد، البته نه از آن دست اهانت هایی که این روزها در راهپیمایی های رسمی علیه بزرگان کشور صورت می گیرد بلکه تنها یک جمله نامهربانانه بود. خبر به حضرت امام (س) رسید و ایشان به شدت از این مساله برآشفتند و عنوان کردند راضی نیستند در محدوده بیت شان به کسی اهانتی شود و پس از آن از مهندس بازرگان دلجویی کردند. همین آقای بنی صدر با وجود تمام نامهربانی هایی که داشتند حضرت امام با او مماشات و سعی می کردند او را نصیحت کنند. به خوبی به یاد دارم حضرت امام (س) به برخی افراد میدان ندادند که به نام دفاع از او به دیگران هتاکی و فحاشی کنند، سی دی و نوار علیه این و آن بسازند.

طبق کدام قانون و با حکم کدام قاضی این امر صورت می گیرد؟
انصاری در بخشی از سخنانش گفت: با کمال تاسف یک جریان خطرناکی این روزها پشت صحنه ماجراست. در مقیاس وسیعی به تولید سی دی های توجیهی و نمایشگاه هایی از عکس روی آورده اند. به من خبر دادند همین الان در حسینیه شهرک شهید محلاتی یکی از همین نمایشگاه ها را برپا کرده اند. دیروز از کرمان به من خبر رسید سی دی ساخته اند که در آن آقای موسوی، کروبی و خاتمی و همه جریان اصلاح طلب به عنوان عوامل امریکا، ضدولایت فقیه و عوامل آشوب معرفی شده اند. در جلسه های توجیهی برای بچه های بسیجی و جلسه های عزاداری این سی دی ها را به نمایش می گذارند. حتی در بولتن هایی که برای مراکز خاص آموزشی است این موارد دوباره مطرح شده است. من در اینجا افشاگری و خواهش می کنم جلوی این کارها گرفته شود. من مطمئن هستم حتی مسوولان عالی رتبه سپاه هم بی خبر هستند و اطلاع ندارند که برخی با شیطنت های خاص در معاونت سیاسی سپاه شروع به چاپ کتاب هایی با عنوان بصیرت کرده اند که در این کتاب تحلیل های افراطی برخی از روزنامه ها را به عنوان مطالب تحلیلی و آموزشی پاسداران چاپ کرده اند و در آخر کتاب هم حجت الاسلام حسن خمینی را به عنوان یکی از همراهان اغتشاش معرفی و حتی سوال سه گزینه یی هم در انتهای کتاب طرح کرده اند که علت همراهی ایشان با منافقین و اغتشاشگران کدام یک از گزینه های زیر است؟ این کتاب بصیرت دو الان وجود دارد و متاسفانه گویا مسوولان دلسوز سپاه هم از آن بی اطلاع هستند. در مورد پیام 8ماده یی امام توجه کنید دلایلی که منجر به صدور این پیام تاریخی شد یک هزارم این تخلفاتی نبود که امروز صورت می گیرد امام خمینی نسبت به آن تخلف ها آنقدر حساس بودند که اگر الان حضور داشتند به یقین برخورد قاطعی با این نوع بی حرمتی ها به کرامت انسانی می کردند.

صدا و سیما به عمد یا غیر عمد اعتبار سی ساله امام خمینی را مخدوش می کند
وی افزود: نمی دانم از روی عمد یا غیرعمد است اما صدا و سیما با این نوع رفتارهایش به سمتی می رود که اعتبار امام خمینی پس از 30 سال را در بین نسل جدید مخدوش کند. دست هایی پشت پرده است که با انتخاب گزینشی سخنان امام خمینی و پخش آن برای نسل جوان جاذبه امام را از بین ببرند و حتی می خواهند با هوشمندی به نظام و ولایت فقیه هم آسیب بزنند. واقعا با این شبیه سازی های ناموجهی که می خواهند انجام دهند به امام جفا می کنند.
وی همچنین یادآور شد: متاسفانه عده یی تلاش می کنند جمله هایی را از امام پیدا کرده و پخش کنند که به نوعی نشان دهد امام با قانون برخورد سلیقه ای داشتند در حالی که مجلس سوم و آن نامه تاریخی نمایندگان آن دوره به امام خمینی می تواند بیانگر موضع امام نسبت به قانون باشد. در مجلس سوم نامه یی به امام خمینی نوشته شد و از ایشان گلایه شد که گاه دستوراتی خارج از روال قانونی می دهند. امام با بزرگواری حق را به ما دادند و گفتند به خاطر ضرورت های روزهای جنگ بوده و شما کاملا طبق قانون عمل کنید. یا حتی فردی عادی در دادگاه از امام شکایت کرد و امام آنقدر خود را مطیع قانون می دانستند که فردی را از جانب خود فرستادند تا در این دادگاه شرکت کند. یا حتی وقتی امام به نمایندگان گفتند که بر اساس مصالح روزگار بهتر است مهندس موسوی نخست وزیر باشند شاهد بودیم 99 نفر کاملا برخلاف تصمیم امام خمینی(س) به آقای موسوی رای منفی دادند اما بنیانگذار انقلاب حتی یک بار اجازه ندادند به این افراد توهینی شود یا حتی فشاری وارد شود که چرا خلاف نظر امام رای دادید. شما یک نفر از این 99 نفر را پیدا کنید که امام دستور داده باشند دوره بعد شورای نگهبان رد صلاحیت شان کند.

امام می خواست در کشور مردم صاحب حق داشته باشند
انصاری راه حل این موضوع را معرفی اهداف انقلاب به مردم با صراحت کامل دانسته و گفت: خود نسل ها قادرند تشخیص دهند شرایط کنونی چقدر با اهداف انقلاب تطبیق دارد. یک سوال جدی مطرح است؛ امام چرا انقلاب کرد؟ امام به یقین دنبال این نبود که شاه شود. امام وارد میدانی شد که کسی یک در میلیون هم احتمال پیروزی در آن را نمی داد و احتمال زندان و شهادت در آن بود. اما امام به خاطر سه موضوع انقلاب کرد؛ یک حکومت ظالمانه شاهنشاهانه؛ حکومت فردسالار استبدادی وجود داشت و امام می خواست در کشور مردم صاحب حق باشند. نه اینکه یک فردی در بالا بگوید و دستور دهد و همه در پایین فقط اجرا کنند. نکته بعد حکومت ظالم بود و امام می خواست به مردم اینقدر ظلم نشود و نکته سوم هم این بود که امام می خواستند کرامت مردم حفظ شود، به مردم در نظام احترام گذاشته شود و مردم مورد بی حرمتی های متوالی قرار نگیرند. درست است با روزهای ترور و کودتایی که بعد انقلاب بود امام در هر مقطعی دستوراتی متناسب با آن دوران دادند اما باید در شبیه سازی ها به این سوال جواب داد که هدف امام از انقلاب چه بود و این اهداف را در امروز شبیه سازی کنیم یا شرایط دوره یی و سخنان گزینشی بنیانگذار انقلاب را.

معتقدم این حرکت بیشتر دشمنانه است تا دوستانه
وی با اشاره به این که آل خمینی فقط دودمان ایشان نیست، خاطر نشان کرد: در راس آنها بیت حضرت امام(س) و در راس بیت، سیدحسن آقای خمینی یک چهره درخشان علمی و یکی از استادان برجسته حوزه علمیه قم که شخصیتی جهانی دارند را تخریب و متهم می کنند. این جریان برانداز تا جایی پیشروی کرده که تمامی یاران گذشته امام از جریان اصولگرا تا اصلاح طلب را از دم تیغ گذرانده است. شب عاشورا به حسینیه جماران حمله کردند؛ به مکانی که مردم در و دیوار آن را می بوسند. آنجا را تخریب کردند، مردم را در آنجا کتک زدند و به آنها اهانت کردند. هر جور هتاکی و فحاشی به موسسه نشر حضرت امام روا داشتند. توهین به امام این گونه است که اندیشه های ایشان را وارونه جلوه دهند و چهره مهربان ایشان را چهره یی خشن معرفی کنند و در واقع امام را از قلب ها بزدایند.
من به تمام مردم و به تمام بچه های بسیج و به تمام بچه های واقعی سپاه هشدار می دهم؛ سپاه و بسیج مولود مدیریت حضرت امام و فرزندان بلافصل ایشان هستند، اجازه ندهند به نام امام در کانون های آنها امام زدایی کنند. قربانی اصلی این جریانات افراطی و خشونت باری که بعد از انتخابات به نام دفاع از ارزش ها و ولایت فقیه انجام شده، در درجه اول ولایت فقیه و در درجه دوم شخص ولی فقیه بوده است. من برای آیت الله خامنه یی احترام خاصی قائل هستم و ایشان را جانشین حضرت امام(س) می دانم و بعد از حضرت امام(س) هم مجمع روحانیون در حمایت از ایشان بیانیه صادر کرد. مواضع ما تغییر نکرده ولی بحث اینجاست که چرا باید موضوع اعتراض مدنی و اجتماعی که اعتراض به نتیجه انتخابات بوده به اینجا کشیده شود.مردم ولایت فقیه را دوست دارند. من به این جریان کاملا مشکوکم و معتقدم این حرکت بیشتر دشمنانه است تا دوستانه.

چهره ای قانون گریز و خشن از امام، به نسلی معرفی می کنند که امام را ندیده اند
انصاری با اشاره به این که در واقع آنچه اکنون عمل می شود خلاف آن چیزی است که در این سخنرانی ها و گفتارها، مدنظر حضرت امام(س) بوده است گفت: در واقع چهره یی از امام را به نسل جدیدی که اصلا امام را ندیده اند، منعکس می کنند و ایشان را یک چهره خشن، قانون گریز که خشونت در راس برنامه هایش بوده است، نشان می دهند. چگونه است که احکام فراوان، سخنرانی های امام و مماشاتی را که ایشان با همین افراد داشتند، پخش نمی کنند؟ وی همچنین افزود:حضرت امام(س) به عنوان موسس این نظام در جایگاهی است که هیچ کس نمی تواند خودش را با ایشان مقایسه کند. مقام معظم رهبری در یک سخنرانی فرمودند امام معصوم نبودند اما تا مرزهای عصمت پیش رفتند. من خودم چند سال پیش در سال های اول رهبری آیت الله خامنه یی به دیدار ایشان رفتم و ایشان می گفتند هر کس بخواهد من را با حضرت امام(س) مقایسه کند امام را نشناخته است. «امام آسمان بود و ما زمین.» این جمله عین تعبیر ایشان است. در عین حال در هر جای دنیا یک انقلابی رخ می دهد. انقلابی که در کشور ما رخ داد در شرایط فوق اضطرار بود. در چنین شرایطی در هر کجای دنیا در دموکرات ترین نظام ها شرایط ویژه حاکم می شود. شرایط زمان جنگ حاکم می شود و بسیاری از آزادی ها محدود می شود، در عین حال در همان شرایط می بینیم فرمان 8 ماده یی امام صادر می شود. چرا صدا و سیما در سالگرد صدور فرمان 8ماده یی امام به ریشه های علل صدور این پیام نمی پردازد؟ بنده همین الان اعلام می کنم در مورد این موضوعات آماده مناظره هستم نه اینکه ساعت 12 شب با من تماس بگیرند و بگویند فردا شب حضور پیدا کنید و با آقای حسین شریعتمداری مناظره کنید. من چون نمی دانستم هدف از این مناظره ها چیست، قبول نکردم اما آقایان بیایند در مورد شخصیت و چهره امام صحبت کنند.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.