فرزند ارشد مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ضمن انتقاد از وضعیت پیش آمده در دولت‌های نهم و دهم در زمینه سرمایه‌گذاری در کشور، گفت: باید روند سرمایه‌گذاری در کشور به دوران سازندگی و اصلاحات بازگردد.

به گزارش جماران، محسن هاشمی در دیدار با شورایاران مناطق تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت جمعی از کارگران معدن گلستان گفت: به نظر من دلیل اصلی این اتفاق ناگوار فقدان سرمایه‌گذاری خارجی در کشور است.

وی ادامه داد:  شرایط در دنیا به گونه‌ای است که پول زیادی در دنیا وجود دارد و کشورهای باثبات و با امنیت که روابط خارجی خود را بهبود بخشیده‌اند، می‌توانند از این اعتبارات استفاده کنند.

مدیرعامل پیشین مترو تهران گفت: در زمان دولت آقای خاتمی ما اعتبارات مالی ۱۱ساله با بهره‌های یک درصد از کشورهای دنیا دریافت می‌کردیم و این درحالی بود که کشورهایی مانند کره جنوبی و برزیل، کشور خود را با گرفتن اعتبار با بهره ۲۰ درصد توسعه دادند.

هاشمی با تأکید بر اینکه «باید روند سرمایه‌گذاری در کشور به دوران سازندگی و اصلاحات بازگردد»، گفت: متأسفانه در دولت نهم و دهم به دلیل تحریم‌هایی که کاغذپاره خوانده شد به مشکل بین‌المللی خوردیم و به هیچ‌وجه نتوانستیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

یادگار آیت‌الله هاشمی به دوران ساخت خط مترو میرداماد ـ تجریش اشاره کرد و گفت: در آن زمان با اعتبار ۱۱ساله‌ای که گرفته شد توانستیم این خط را تکمیل کنیم که البته به غیر از این به اقتصاد کشور نیز کمک شایان توجهی شد.

وی ادامه داد: بعد از آن دوران، شرایطی در کشور حاکم شد که همه این فرصت‌ها از دست رفت و حتی با ۷۰۰میلیارد پول حاصل از فروش نفت به تورم ۴۵درصدی و ارز ۳۸۰۰ تومانی رسیدیم که همه اینها حاصل بی‌تدبیری بود.

هاشمی با بیان اینکه «دولت روحانی در چنین شرایط بحرانی کشور را تحویل گرفت»، افزود: دولت با مذاکراتی که آقای ظریف و تیمشان انجام دادند از این مشکل عبور کرد. ‌البته هنوز مشکلاتی در زمینه تبادلات پولی و بانکی وجود دارد که من امیدوارم با رأی دوباره به آقای روحانی این حرکت را تکمیل کنیم.

مدیر سابق مترو درباره انتخابات شوراها گفت: در این دوره حدود سه هزار نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۸۰۰نفر برای حضور در لیست امید اعلام آمادگی کردند. از این تعداد قرار است ۲۱ نفر وارد لیست نهایی بشوند بنابراین برای موفقیت در این انتخابات باید راهبرد حضور و ثبت نام حداکثری به انصراف حداکثری تبدیل شود تا لیست نهایی با قدرت وارد شورای شهر شود.

هاشمی یکی از کارهای آینده شورای شهر را بالا بردن قدرت اجرایی شورا عنوان کرد و افزود: هرقدر قدرت اجرایی شورای شهر بالا برود به قدرت شورایاری ها نیز افزوده می‌شود. بر اساس قانون این قدرت و اختیار بسیار بالاتر از حد موجود است اما متأسفانه این مسأله دنبال نشده است.

وی ادامه داد: در قانون آمده است که بخش مهمی از تصمیمات فعالیت‌های شهری باید در شورای شهر گرفته شود و نمایندگان مردم در شورا به مشکلات رسیدگی کنند و فقط وظیفه حفظ امنیت و سیاست خارجی و کلان اقتصادی و صنعتی به دولت محول شود. باید شرایط به سمتی برود که مردم در صورت بروز مشکل نسبت به دولت بدبین نشوند و برای حل این مشکلات به نمایندگان خود در شورا مراجعه کنند.

مهندس محسن هاشمی رفسنجانی همچنین روز گذشته با جمعی از نمایندگان اصناف شهر تهران دیدار و گفت‌وگو کرد.

هاشمی در این دیدار تأکید کرد که در انتخابات پیش روی شورای اسلامی شهر تهران نباید به هیچ وجه کاندیدایی تخریب شود بلکه همه باید تنها برنامه‌های خود را ارائه دهند.

وی همچنین متذکر شد که حضور در شورای شهر باید بر اساس لیست باشد چرا که افراد به تنهایی نمی‌توانند تأثیرگذاری چندانی داشته باشند.

هاشمی گفت: انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تحت تأثیر انتخابات ریاست جمهوری است و از این رو باید لیست‌های انتخاباتی شوراها هرچه زودتر منتشر شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.