فاطمه زارعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ارتفاع برف در حاجی آباد مرکز شهرستان مرزی زیرکوه خراسان جنوبی را سه سانتی متر ذکر کرد.
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت هشت و نیم میلیمتر بارندگی در زهان ثبت شد که ارتفاع برف در این شهر به هشت سانتی متر رسید.
به گفته این کارشناس هواشناسی بیرجند مرکز استان سه و نیم میلی متر، آرین شهر هفت میلی متر، درمیان چهار میلیمتر و ارتفاع برف آن سه و نیم سانتی متر ، محمد شهر سه میلی متر و خوسف نیز یک میلیمتر بارندگی ثبت شد.
وی میزان بارندگی در سربیشه در این مدت را یک و چهار دهم میلی متر و ارتفاع برف را همین عدد ذکر کرد.
رئیس گروه پیش بینی و صدور پیش آگاهی های جوی خراسان جنوبی دیروز(شنبه) گفته بود: با توجه به گسترش دامنه فعالیت موج ناپایدار جو در شرق ایران از بعد از ظهر شنبه و نیز شب شاهد بارش برف و باران در نواحی شرقی و مرکزی استان خواهیم بود.
رضا برهانی افزود: به سبب همراهی با جریان سرد، تشدید یخبندان و تشکیل مه در نواحی کوهپایه ای استان در این مدت ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین در 24 ساعت آتی بر سرعت وزش باد در استان افزوده می شود و با عبور سریع این موج فردا(یکشنبه) موقتا کاهش ابر را در استان خواهیم داشت و روز دوشنبه فعالیت موج ضعیف تری مجددا، بارش پراکنده برف و باران را در نواحی مرکزی و شمالی استان ایجاد خواهد کرد.
پرتال اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی 96-95در بیرجند را 8.3 میلیمتر ذکر کرد که این عدد در مدت مشابه سال قبل 44.7 میلیمتر و در بلندت مدت 44.5 میلیمتر بود.
همچنین بیشترین میزان بارندگی در سال زراعی جاری با 29.2میلمتر مربوط به فتح آباد فردوس، و کمترین آن سه دهم میلیمتر از آن « خور» بیرجند گزارش شده است .
میزان بارندگی در خور نسبت به دوره آماری 98.4میلمتر کاهش دارد .
در پرتال این اداره کل میزان بارندگی در 20 ایستگاه هواشناسی استان نسبت به سال قبل کاهش دارد که بیشترین میزان کاهش با 54.6 میلیمتر مربوط به قاین است.
همچنین رئیس سازمان هواشناسی گفته است که میانگین بارندگی در کشور در سال زراعی جاری نسبت به دوره آماری بلندمدت 40 درصد کاهش دارد.
به گفته داوود پرهیزگار در سال زراعی جاری شاهد کم بارشی در بیشتر استانهای کشور نسبت به مدت مشابه پارسال و دوره بلندمدت آماری هستیم .
وی ادامه داد: امسال وضعیت بارشها نامناسب تر بود و عمده کم بارشی در جنوب، جنوب شرقی و شرق ایران رخ داده است.
رئیس سازمان هواشناسی اضافه کرد: در این مدت شش استان شامل مرکزی، اردبیل، گیلان، قم، آذربایجان شرقی و لرستان در حد عادی و بالاتر از عادی بارش داشته اند و در سایر استانها بارش در حد زیر نرمال بوده است.
وی کم بارشترین استان را در سال زراعی جاری هرمزگان با کاهش 89 درصدی بارندگی ذکر کرد: بیشترین بارش باران طی این مدت مربوط به استان مرکزی با 19 درصد بیشتر از حد نرمال گزارش شده است.
پرهیزگار افزود: خراسان رضوی هشتمین استان پس از هرمزگان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، بوشهر و فارس است.
وی گفت: در سال زراعی جاری خشکسالی متوسط برای کشور پیش بینی شده و با توجه به بارشهای کم از هماکنون باید به فکر مدیریت مصرف آب در تابستان سال آتی باشیم.
2047* خبرنگار و انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.