life

معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مصرف غذای ناسالم توسط ۴۷ میلیون نفر از مردم کشور خبر داد و گفت: این افراد نمک، شکر و چربی مصرف می کنند و کمتر به سراغ میوه ها و سبزی های تازه می روند.

به گزارش جی پلاس، دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در همایش زندگی سالم تر با مصرف نمک کمتر که در انستیتو تغذیه صنایع غذایی کشور برگزار شد، اظهار کرد: در ایران بیشترین نمک مصرفی، سر سفره های مردم مورد استفاده قرار می گیرند. سیاری اظهار کرد: سالانه ۵ میلیون نفر در دنیا به علت مصرف سیگار می میرند. وی یاد آور شد: عدم تحرک کافی افراد یکی از دلایل ابتلا به بیماری های غیر واگیر محسوب می شود و در این زمینه نقش ورزش برای کاهش ابتلا به بیماری ها بسیار موثر است . معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصرف نمک در کشور بیش از حد استاندارد های جهانی است و در این باره باید برنامه های اساسی برای کاهش نمک در کشور اتخاذ شود. سیاری با بیان اینکه ۲۰ سال است که دست به نمکدان نزدم گفت: در زمینه کاهش مصرف نمک باید فرهنگ سازی کرده و این فرهنگ سازی را باید از دانش آموزان، دانشجویان و سربازان پادگان ها و مراکز عمومی شروع کرد تا ذائقه ها تغییر پبدا کند. وی توضیح داد: مصرف نمک در کشورهای صنعتی اختصاص به غذاهای صنعتی دارد اما در کشور ما نمک علاوه بر اینکه در غذاهای صنعتی و خانگی اضافه می شود بر سر سفره نیز نمکدان آورده می شود. معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: رو آوردن به غذاهای صنعتی و آماده در کشور همانند کشورهای صنعتی غربی این زمینه را فراهم خواهد کرد که در آینده زنان در منزل به پخت غذا نپردازند. سیاری گفت: مصرف نمک برای بدن لازم و مفید است اما باید توجه داشت که مصرف نمک نباید بیش از اندازه مجاز و تعیین شده مورد استفاده قرار گیرد. وی گفت: ۵۴ درصد از ۱۰ میلیون بیمار مبتلا به فشار خون در کشور از بیماری خود مطلع نیستند. سیاری همچنین در مورد غذای کودکان توصیه کرد : هرکز نباید به غذای کودک زیر یکسال نمک اضافه کرد و مادران سعی کنند از ابتدای کودکی ذائقه آنان را به شوری عادت ندهند. وی اظهار کرد: استفاده از نمک دریا توصیه نمی شود که البته نمک تقلبی در بازار به عناوین نمک دریا وارد شده است که حاوی آلودگی و فلزات سنگین بوده که برای سلامتی مضر و بیماری زا می باشد. همایش زندگی سالم تر با مصرف نمک کمتر امروز با حضور متخصصین و کارشناسان علوم تغذیه و صنایع غذایی در محل انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برگزار شد.

منبع: ایرنا

کدخبر: 470380
ارسال نظر

موضوعات داغ