life

سبزیجات شسته شده، بسته بندی و آماده مصرف کار را برای ما بسیار آسان کرده اما مصرف این نوع سبزیجات خطر ابتلا به بیماری های موجود در گیاهان را به صورت قابل توجهی افزایش می دهد. به گزارش خبرنگار سبک زندگی جی پلاس؛ گذشتن از سبزیجات از پیش شسته شده و بسته بندی شده که به راحتی و بدون اتلاف وقت می توان بسته بندی آن را باز و مصرف کرد، کمی مشکل به نظر می رسد. اما در نظر گرفتن گزارش های متعددی از بیماری های مرگ باری که در میان برگ های گیاهان نهفته شده اند، تلفات احتمالی محصول برای محیط زیست و این حقیقت که به هر حال شما باید آنها را قبل از استفاده دوباره شست و شو دهید (که از سهلولت مصرف آنها می کاهد) شاید شما را متقاعد کند که به جای کاهوی بسته بندی شده یک دسته کامل آن را خریداری کنید. آخرین شیوع بیماری منتقله از غذا که با سبزیجات بسته بندی شده مرتبط است در تابستان گذشته آغاز شد. براساس گزارش مرکز کنترل بیماری های ایالات متحده آمریکا، از آن زمان، دهها نفر در شش ایالت آمریکا به لیستریا، یک عفونت خطرناک و کشنده که عامل بیش از ۱۶۰۰ بیماری و ۲۶۰ مرگ و میر در سال می شود، مبتلا شدند. همچنین در تحقیقی که توسط مرکز کنترل بیماری ها و سازمان غذا و دارو انجام گرفت مشخص شد سبزیجات بسته بندی شده ای که اغلب کاملاً و با مقداری مایع شوینده شسته شده اند (بر روی برخی بسته ها نوشته: "سه بار شسته شده") اما متأسفانه در صورتی که گیاه حامل باکتری های بیماری زا باشد، این شست و شوها هیچ فرقی در آنها ایجاد نخواهد کرد. "جری باراک" استادیار بیماری شناسی گیاهی و عضو اجرایی موسسه تحقیقات غذایی در دانشگاه ویسکانسین- مدیسون می گوید: "لیستریا یک ساکن طبیعی خاک است و اسفناج معمولاً با خاک در تماس است." او متعقد است این عفونت همانند سالمونبل و ای - کلی قابل شست و شو یا پاک شدن از برگ ها نیست حتی اگر چندین بار شسته شود. این موضوع زمانی به طور خاص برای سبزیجات بسته بندی شده خطرناک می شود که اغلب این سبزیجات را قسمت های تازه تر و جوان تر گیاه تشکیل می دهد که در معرض خطر بیشتری برای آلوده شدن توسط باکتری ها را دارد. باراک می گوید: "اطلاعات موجود نشان می دهند باکتری ها (سالمونلا و ای - کلی) می توانند وارد زخم های گیاه مانند محلی که برای چیده شدن بریده شده، و نیز وارد برگ گیاه شوند. اما محصولات تازه ای که سر دار هستند (مثل کاهو و اسفناج) برگ های بلندتری داشته و بالغ تر است. مصرف کننده این فرصت را دارد تا قسمت هایی از سر و نزدیک به محل بریدگی گیاه را بریده و برگ هایی را مصرف کند که در آنها عامل بیماری زا وجود ندارد. علاوه بر آن، بسیاری از بسته بندی ها حاوی بیش از یک نوع سبزی هستند. به عنوان مثال، یک سر اسفناج آلوده می تواند باکتری خود را به بسیاری از بسته های سبزیجات مخلوط انتقال دهد. همچنین محققان پس از انجام بررسی ها دریافته اند که فضای درون بسته بندی ها می تواند رشد باکتری ها را تسریع ببخشد. لازم به ذکر است، احتمال بیمار شدن توسط سبزیجات بسته بندی شده ارگانیک کمتر از دیگر سبزیجات معمولی نیست. به عقیده باراک: "ممکن است این یک تصور غلط رایج باشد که احتمال آلودگی سبزیجات ارگانیک کمتر است اما هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد تولید ارگانیک، احتمال آلوده شدن به عامل بیماری زای ای - کلی را کاهش می دهد." وی افزود: "نکته جالب توجه این است که عامل شیوع باکتری ای - کلی اسفناج های ارگانیک بسته بندی شده بودند. شواهد نشان می دهد که خطرات بهداشتی که صنعت چندین میلیارددلاری بسته بندی سبزیجات در حال افزایش است چرا که تمایل مصرف کنندگان به سبزیجات بسته بندی شده و در مجموع سبزیجات خام به طور روز افزونی در حال افزایش است. با همه این ها بسیاری از متخصصان مصرف سبزیجات بسته بندی شده را به طور کامل منع نکرده اند. متخصصان معتقدند احتمال ابتلا به بیماری های موجود در سبزیجات به ویژه در افراد باردار، نوزاد، بیش از ۶۵ سال و کسانی که از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارند بیشتر از دیگران است. بنابراین افرادی که خارج از این گروه قرار دارند کمتر به وسیله باکتری های موجود در گیاهان بیمار می شوند. با این وجود، بهترین گزینه خرید محصولات رسیده، نه چندان جوان غیر بسته بندی است. شست و شوی کامل برگ گیاهان نیز فراموش نشود. برگرفته از: Yahoo Health

کدخبر: 489884
ارسال نظر

موضوعات داغ